Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uskoro izložba "Igra Asocijacija"

rss

13.08.2012.

U Aleksincu će 24.08. 2012. godine biti otvorena samostalna izložba trodimenzionalnih mozaika pod nazivom "Igra Asocijacija" beogradske umetnice Marijane Popović.

Uskoro izložba
Postavka obuhvata dela nastala u 2012. godinii uključujući već publici predstavljen i nagrađen rad na "Beogradskoj Nedelji Dizajna".

Izložba će biti realizovana u galeriji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac.

Predviđeni program izložbe:

18:30č Okupljanje u Galeriji Kulturnog Centra Aleksinac, Dušana Trivunca br 15
19:00č Svečano otvaranje uvodnim govorom kustosa galerije
19:30č Koktel


Igra Asocijacija

Asocijacija je u psihologiji proces stvaranja veze između osećaja, ideje ili sećanja u smislu sličnosti, suprotnisti i bliskosti.

Postavka pod gore navedenim nazivom je svojevrsni omaž umetnicima iz svih stvaralačkih sfera koji su na neki način ostavili vidljivi trag kako u svom tako i u budućem vremenu.

Slobodno bi se moglo reći da su mnogi od njih bili pokretači kreativnog i inovativnog pristupa stvaranju i kao takvi , smatram, zaslužuju svoje mesto u ovoj postavci.

Sama ideja postavke je upravo Igra Asocijacija. Radovi su rađeni svedenom tehnikom, bogati su minucioznim detaljima koji imaju za cilj pokretanje razmišljanja, prepoznavanja i traženje odgovora.

U ovoj postavci zastupljeni su likovi kao što su Andy Warhole, Salvador Dali, Frida Kahlo, Alejandro Jodorowsky, Edgar Alan Poe, George Orwell, Fritz Lang, Gunter Grass i drugi koji su svojim radom doprineli da umetnička scena budućnosti poprimi oblik koji je velikim delom očuvan i danas.


Marijana Popović je rođena u Beogradu 06.01.1977. godine. Na savremenoj likovnoj sceni prisutna od 2010. godine. Učesnik mnogobrojnih grupnih izložbi, umetničkih projetaka u zemlji i inostranstvu.

Komentara: 0


# izložba Dušana Trivunca Ana Popović
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima