Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Teatar 91 gostuje na "Bucinim danima"

rss

10.06.2019. Večernje novosti

U okviru ovogodišnje manifestacije "Bucini dani" u Aleksandrovcu, u ponedeljak u podne biće izvedena predstava za decu "Pepeljuga" Gradskog pozorišta "Teatar 91" iz Aleksinca.

Teatar 91 gostuje na "Bucinim danima"

Pozorišni festival "Bucini dani", šesti po redu, biće svečano otvoren u utorak predstavom "Petrijin venac" Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića (Atelje 212), u Domu kulture "Milosav Buca Mirković" u Aleksandrovcu.

Zamišljen kao glumački festival sa idejom da sačuva uspomenu na jednog od najčuvenijih Župljana, večitog pozorištnika Milosava Bucu Mirkovića, i trag koji je ostavio u pozorišnom i književnom životu nekadašnje države, kao i ogromno poštovanje koje je imao za instituciju glumca, tradicionalno će u šest festivalskih dana pretvoriti njegovu rodnu Župu u veliku pozorišnu scenu.

Za takmičarski program odabrano je pet predstava. Pred publikom će, osim "Petrijinog venca", biti i "Režim ljubavi" Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva (Atelje 212), "Tartif", autorski projekat Igora Vuka Torbice (SNP i Narodno pozorište Sombor), "Jami distrikt" Milene Bogavac u režiji Kokana Mladenovića (koprodukcija Centra za kulturu Tivat, Bitef teatra, Asocijacije MASZK Segedin, Think Tank studija) i "Mala mađarska pornografija", po tekstu Petera Esterhazija i u režiji Nikite Milivojevića (Novosadsko pozorište).

Smotra će trajati do 16. juna, a stručni žiri, u sastavu Dušanka StojanovićGlid, Andrej Šepetkovski i Đurđa Tešić, dodeliće "Zlatno zrno" za najbolju mušku ulogu, najbolju žensku ulogu, za najboljeg mladog glumca/glumicu i za glumačku bravuru. Biće dodeljena i nagrada "Milosav Buca Mirković" za glumačko ostvarenje festivala i nagrada za najbolju produkciju "Minja Obradović".

Izvor: Večernje novosti


# pozorište Teatar 91 festival Andrej Šepetkovski Večernje novosti Kokan Mladenović Aleksandrovac Jami distrikt Bucini dani
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima