Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novosti: Talenti za bolji svet

rss

22.04.2010. M. K, Novosti

VELIKA sala Doma kulture u Aleksincu bila je prepuna, jer su zajedno bili nagrađeni pesnici i njihovi obožavaoci. I ovaj podatak najbolje ilustruje koliko su popularni Književni susreti „Gordana Brajović“...

Novosti: Talenti za bolji svet
...  koje već trinaest godina organizuju „Novosti“ i Centar za kulturu. Ovakvi književni dani, na najbolji način, promovišu i podstiču najtalentovanije stvaraoce osnovnih i srednjih škola.

Ovogodišnji predsednik žirija, istaknuti pisac za decu Slobodan Stanišić, istakao je da je preko dve hiljade najmlađih pisaca poslalo svoje pesme, priče i drame.

- Ovo je zapravo najmasovniji i najpopularniji književni konkurs u Srbiji - istakao je Stanišić. - Dani istaknute novinarke i sjajnog pesnika Gordane Brajović stvaraju novu pesničku generaciju koja će perom graditi bolji svet.

Važno je istaći da je osamdesetak najboljih iz Paraćina, Dimitrovgrada, Novog Sada, Niša, Beograda, Bijeljine, Varvarina i drugih mesta dobilo svoje zaslužene nagrade.

Predsednik opštine Aleksinac, Ivan Dimić, pozdravio je učesnike ovog svojevrsnog pesničkog festivala i rekao da ovakva manifestacija doprinosi razvoju i afirmaciji grada i da će uvek imati veliku podršku ovdašnjih čelnika.

U ime kompanije „Novosti“, Milomir Kragović, urednik izdavačke delatnosti uručio je nagradu „Gordana Brajović“ piscima Gordani Timotijević za knjigu „Sedmo kraljevstvo“ i Ljubomiru Ćoriliću za zbirku pesama „Blago božije“. Žiri je ove knjige proglasio najboljim između dva festivala. Trinaesti književni susreti završili su se obilaskom Subotinca, rodnog mesta Gordane Brajović, posle čega su na književnoj večeri predstavljeni ovogodišnji laureati.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=12&status=jedna&vest=177112


# predsednik opštine Ivan Dimić Gordana Brajović festival Milomir Kragović književni konkurs Slobodan Stanišić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima