Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

SEDMI ZIPO FEST

rss

26.05.2024.

Stručni žiri u sastavu predsednik — žirija Aleksandar Pejaković, pozorišni reditelj i članovi Olivera Viktorović glumica i Milorad Damjanović, glumac, je u periodu od 20. do 26. maja 2024. godine odgledao šest predstava u takmičarskom programu i na svojoj poslednjoj sednici doneo jednoglasno sledeće:

SEDMI ZIPO FEST

1. Da se specijalna nagrada Festivala za glumačko ostvarenje dodeli JOVANI ĐORIĆ za ulogu RU u predstavi HRABRA KROJAČICA Kruševačkog pozorišta. Jovana Đorić je u kompleksnom glumačkom zadatku pokazala sva umeća pri animaciji lutke, dajući celoj predstavi poseban ton.

2. Da se nagrada Festivala za epizodnu ulogu dodeli MILICI FILIĆ za uloge Pačeta 1 i Divljeg gusana 2 u predstavi Narodnog pozorišta Pirot. Svojim talentom i uverljivim transformacijama, kao i velikim dijapazonom glumačkih sredstava uspela je da upečatljivo dočara likove Pačeta 2 i Divljeg gusana 1.

3. Da se nagrada Festivala za najbolju kostimografiju dodeli IRINI SOMBORAC za kostime u predstavi HRABRA KROJAČICA Kruševačkog pozorišta. Jedinstvo realnih i bajkovitih kostima i maski su potpuno u funkciji predstave i u duhu i na tragu dramske poetike za decu današnjeg savremenog pozorišta.

4. Da se nagrada Festivala za najbolju scenografiju dodeli IRINI SOMBORAC za scenografiju u predstavi HRABRA KROJAČICA Kruševačkog pozorišta. Funkcionalna i maštovita scenografija Irine Somborac svojom likovnošću u mnogome pojačava rediteljski koncept.

5. Da se nagrada Festivala za najbolje glumačko ostvarenje dodeli ALEKSANDRU RADULOVIĆU za ulogu Ružnog pačeta u predstavi Narodnog pozorišta Pirot. Najsvedenijim glumačkim sredstvima pleneći iskrenošću Aleksandar Radulović probudio je empatiju i kod dece i kod odraslih.

6. Da se nagrada za najbolju režiju i predstavu u celini Festivala dodeli reditelju Davidu Aliću i NARODNOM POZORIŠTU PIROT za predstavu RUŽNO PAČE. Sjajnom dramatizacijom Igora Martinića i tačnim osavremenjivanjem poznate bajke o Ružnom pačetu reditelj David Alić uspeo je da prenese sve slojeve priče i uspostavi timsku glumačku igru koja doprinosi uverljivosti i emotivnosti cele predstave.


# Centar za kulturu i umetnost Zimski pozorišni festival za decu zipo
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima