Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Premijera aleksinačke "Mušice"

rss

10.06.2014. B. Janačković, Blic

Ansambl predstave "Mušica", po tekstu Anđela Rucantea i u produkciji aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost, odigrao je 9. juna na kamernoj sceni u Aleksincu premijeru ove renesansne komedije.

F: Miladinović

Sa premijere predstave "Mušica"

Predstavu je režirao poznati majstor scenskog pokreta, Ivica Klemenc, inače profesor na novosadskoj Akademiji umetnosti.

Pored aleksinačkih glumaca, Danice Aleksić, Miše Popovića i Miloša Paovića, jedan od glavnih likova tumači prvak Leskovačkog pozorišta, Predrag Pepi Smiljković, poznat po ulogama koje je do sada tumačio u 10 TV serija i nekoliko filmova.

Prema rečima direktora Centra za kulturu, Borislava Jovanovića, komedija "Mušica", pored osnovnog zadatka da bude kvalitetan pozorišni događaj, ima za cilj da u potpunosti povrati sredstva koja su u nju uložena.

- Želeli smo da u ova teška vremena napravimo pozorišnu predstavu, koja će svaki uloženi dinar u nju vratiti kroz njenu eksploataciju u budžet namenjen pozorišnim aktivnostima. Dobar marketinški pristup plasmanu predstave, zatim odluka da u njoj igra popularni glumac Predrag Pepi Smiljković, kao i izbor razigrane komedije koja se može izvesti u svakom prostoru, od klasične pozorišne sale do amfiteatra ili trga, doveli su do toga da već pre pemijere mnogo kulturnih centara i pozorišta prihvate njeno gostovanje - kaže Jovanović.


Ansambl predstave "Mušica"

Inače, planirano je dvadeset izvođenja "Mušice" do kraja 2014. godine, a u aleksinačkom Centru za kulturu se nadaju da će predstava živeti nekoliko sezona.


# budžet Miloš Paović Predrag Smiljković mušica Ivica Klemenc predstava Danica Aleksić Miša Popović Borislav Jovanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima