Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novo rukovodstvo književnog kluba "Velimir Rajić"

rss

30.01.2013.

Na Godišnjoj skupštini književnog kluba "Velimir Rajić" koja je održana u utorak 29.1. 2013 godine između ostalog izabran je i novi Upravni odbor kluba.

Novo rukovodstvo književnog kluba "Velimir Rajić"

Predsednik kluba u novom mandatu biće Svetlana Biorac Matić, podpresednik Aleksandra Pavlović, sekretar Maja Radoman, dok je blagajnik Svetlana Ganić. Članovi Upravnog odbora u narednom periodu su i Miroljub Nikolić, Tanja Ganić Cekić, Mirjana Ivanović i Radojka Zlatković i Zlatko Pavlović.

Književni klub "Velimir Rajić" iz Aleksinca raspisuje književni konkurs za poeziju u dve kategorije.

Prva kategorija:

Za najbolji sonet na temu "O SREĆI SVOJOJ ČOVEK VAZDA SNIVA" (V.Rajić), za koju će biti dodeljena plaketa Velimir Rajić.

Druga kategorija:

Za najbolju pesmu na slobodnu temu, forma po izboru, do 40 stihova, za koju će biti dodeljena prva, druga i treća nagrada.

 

Za obe kategorije uslovi konkursa su:

Jedna pesma / sinet/ u 3 primerka, sa rešenjem šifre u posebnoj koverti. Jedan autor može konkurisati najviše sa po jednom pesmom u obe kategorije i samo pod jednom šifrom. Takođe, ne bi trebalo da nm dostavljate pesme sa kojim ste dosad učestvovali na našim konkursima ili maratonima.

Molimo sve učesnike konkursa da se pridržavaju pravila kako nas ne bi doveli u situaciju da radove eliminišemo iz takmičenja za nagrade.

KONKURS JE OTVOREN OD 1. NOVEMBRA 2012. do 1. FEBRUARA 2013.

za bliže informacije obratiti se na telefon 064-321-61-03

Radove slati na adresu:

Književni klub "Velimir Rajić"
ul. Dušana Trivunca 15
18220 Aleksinac

Dodela nagrada biće na Pesničkim susretima u maju 2013. u Aleksincu.

 


# Velimir Rajić Velimir Rajić književni klub Zlatko Pavlović Svetlana Biorac Matić Aleksandra Pavlović Miroljub Nikolić Mirjana Ivanović Dušana Trivunca književni konkurs
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima