Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nova premijera AAP

rss

12.12.2011. Izvor: Aleksinačke novosti

Kandidatura za kulturni događaj godine:

Pretpremijera predstave "Život u tesnim cipelama", po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Duke Jovanovića, a u produkciji Aleksinačkog amaterskog pozorišta (AAP) odigrana je u petak popodne, 9. decembra, u aleksinačkoj fabrici Frad i izazvala veliko medijsko interesovanje.

Nova premijera AAP

Iste večeri u aleksinačkom Domu kulture, pred punom salom i uz prisustvo brojnih zvanica, ansambl je izveo i premijeru predstave.

 

Radnici fabrike Frad, njih oko stotinu, bili su u prilici da prvi vide novu predstavu aleksinačkih amatera. Pored radnika predstavi su prisustvovale novinarske ekipe RTS-a, TV Zone, TV Alta, Blica i Večernjih novosti.

Radnici su u izjavama za medije istakli da je predstava uspela da dočara aktuelnu situaciju u Srbiji i dali visoke ocene glumačkom ansamblu.

Iste večeri, u aleksinačkom Domu kulture, izvedena je i premijera pred punom salom Doma kulture.

Premijeri su, pored direktora kulturnih centara i upravnika pozorišta iz nekoliko gradova, prisustvovali i ministar kulture Predrag Marković, koji je došao u zvaničnu posetu Aleksinačkom amaterskom pozorištu i ambasador Crne Gore u Srbiji Igor Jovović, koji će predstavu preporučiti selektorima festivala i upravnicima pozorišta u njegovoj državi.

Ministar Marković je istakao da je za njega pravo zadovoljstvo da nakon dužeg vremena pogleda jednu predstavu Duke Jovanovića:

- Moja poseta je podrška razvoju amaterizma u Srbiji i entuzijazmu ovih divnih ljudi koji u teškim uslovima stvaraju zapažena umetnička dela. Odlična predstava, koja kvalitativno prevazilazi okvire amaterizma, uostalom takve su sve Dukine predstave - kazao je Marković.

Aleksinački amateri će pamtiti pripremu ove predstave i po tome što su probe održavali na četiri lokacije: u kući Duke Jovanovića, fiskulturnoj sali O.Š. "Vožd Karađorđe", Fradu i na kraju, zahvaljujući donaciji Opštine, pozorište je zakupilo salu Doma kulture.

Pogledajte galeriju


# AAP Frad pozorište festival ministar
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima