Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Goran Sultanović pevao svoj bluz u Aleksincu

rss

19.06.2021.

Drugog dana ALEF-a, u dvorištu Zavičajnog muzeja, nastupio je kabare Gorana Sultanovića „Ja pevam svoj bluz“. Uz stihove i muziku naš proslavljeni glumac je uspeo da publiku nasmeje do suza ali i da probudi još neke emocije.

Goran Sultanović pevao svoj bluz u Aleksincu

Ovaj kabare traje već više od dvadeset godina, i kako je i sam Sultanović rekao, mogao bi posle ovog još jedan da održi a da ne ponovi ni jednu pesmu, koliko ih je kroz njega prošlo. Nastup je počeo u 8 časova kako je i bilo najavljeno, ali i uz male tehničke probleme. Tokom prvih nekoliko numera gledaoci i dalje pristizali, valjda nismo navikli da kod nas nešto počne na vreme.

Pored Gorana Sultanovića na gitari je bio Dušan Duda Bezuha, jedan od naših najpoznatijih gitarista koji je bio deo benda Đorđa Balaševića tako da je bilo i logično što su se u repertoaru našle nekoliko numera panonskog mornara. Ne volem, ali ovog puta sa tekstom koji je dopunjen sa nekim aktuelnim ličnostima svetske politike kao i strankama koje su trenutno na vlasti, nadamo se da niko iz naše opštine nije našao uvređenim. Bilo je stihova Mike Antića, Laze Kostića, ali tokom cele večeri preovladavao je humor. Priča o reklamama na televiziji i kako ih je Sultanović snimao je izmamila prve osmehe u publici koji su tokom bili sve glasniji i glasniji. Veliki hit Erika Kleptona Wonderful tonight je izveden ali na srpskom. Posle hita Petak je popodne grupe S vremena na vreme čuli smo stihove Brane Crnčevića spevanim u pesmi za koju Sultanović kaže da je autobiografska bez obzira što je nije on napisao. Bez klavijaturiste Branislava Zarina, Sultanović i Bezuha su odsvirali Balaševićevu Neko to odgore vidi sve. Posveta pesniku koga smo nedavno izgubili je nastavljena i pesmom Slovenska.

S obzirom da ovaj kabare traje dugi niz godina neki od monologa između pesama su delovali malo zastarelo, najviše ih je bilo na temu mentaliteta crnogoraca i o bosancima, ali publici to nije smetalo i reakcije su bile odlične. Na repertoaru se našao i čuveni Dnevnik jednog izbeglice koji Goran Sultanović već godinama izvodi i koji uvek nasmeje publiku do suza. A za sam kraj odsvirali su Slow motion još jedan od hitova Đorđa Balaševića, što nije ni čudno, jer i sam kabare je dobio naziv po njegovoj pesmi.

Preko devedeset minuta dobrih emocija, prelepih stihova i puno, puno smeha za divno veče na ovogodišnjem ALEF-u koji je na početku postavio lestvicu veoma visoko.

Mikica Stanković

 


# Goran Sultanović ALEF Đorđe Balašević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima