Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Feđa Stojanović: Mislim da sam srećan čovek

rss

03.04.2014. story.rs

Jedan od najzaposlenijih glumaca na nasim prostorima, Feđa Stojanović, rođen u Aleksincu, gost je emisije 30 minuta.

Feđa Stojanović: Mislim da sam srećan čovek

Feđa je rođen 31. januara 1948. godine je u Aleksincu, ali ceo život je proveo u Beogradu. Ostvario je veliki broj uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Igra u svim beogradskim pozorištima i gotovo da nema tv serije u kojoj nije glumio.

Kaže da je san svakog glumca da ima kontinuitet u poslu i da i dan danas dobija nove angažmane.

Na repertoaru ima vise od 10 naslova i priznaje da je za njega a i za svakog čoveka najvažnije da radi nešto što ga ispunjava i što voli.

Jedno vreme je bio profesor glume na Akademiji umetnosti, ali mu je ovaj posao predstavljao ogromnu odgovornost i nikada nije voleo da ga studenti oslovljavaju sa profesore.

Bio je jedan od retkih glumaca koji je podržao sada već bivšeg upravnika atelje 212 Kokana Mladenovića zato što je verovao da je odlično vodio pozorište.

Rekao je da ne zna zašto uopšte postoji ministarstvo kulture kada je udarna vest na svim televizijama šta je jedna starleta jela, pila i kako je obučena.

Jedna od poslednjih uloga koju je ostvario je bila uloga Đenerala Milana Nedića u seriji Ravna Gora, a kaže da je ovaj lik bio veliki izazov za njega.

Bio je najsrećniji kada je njegova ćerka odlučila da ne bude glumica, dok je njegov sin Uroš  filmski reditelj i jedan od njegovih najvećih kritičar.

- Misli da sam srećan čovek, imam sve sto mi treba, dvoje divne dece, čamac, kućicu pored vode, srećan brak, ali nisam baš lak za življenje - izjavio je Feđa za emisiju 30 minuta.


# Feđa Stojanović pozorište Uroš Stojanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima