Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dve samostalne izložbe Hadži Miodraga Miladinovića

rss

28.12.2014. Radio Aleksinac, Aleksinac.Net

Dve samostalne izložbe fotografija Hadži Miodraga Miladinovića otvorene su u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu.

Dve samostalne izložbe Hadži Miodraga Miladinovića

Prva izložba, koja nosi naziv “Lica, Svetlost, Svetost”, postavljena je u Art galeriji, i nju čine fotografije na kojima su predstavljeni monasi, sveštenici, vladike, patrijarsi, Sveta gora i ovdašnji manastiri, objašnjava za Radio Aleksinac autor Hadži Miodrag Miladinović.

- To su fotografije koje su nastajale više godina na Svetoj gori, u svetoj zemlji, gde sam tokom svojih boravaka fotografisao mnogo monaha, ali je većina fotografija snimljena u Srbiji. Jedan deo je slikan za proslavu 1700 godina od Milanskog edikta u Nišu i u manastiru u Lipovcu.

Druga izložba, “Turska u objektivu”, postavljena je u Galeriji 2, a na njoj će biti predstavljeno 38 fotografija Turske koje je Miladinović snimio novembra meseca 2013. godine, kada je zajedno sa još osmoro fotografa bio gost ove zemlje.

- Fotografisali smo livnice, tradicionalna sela ove zemlje, avionom smo išli u Ankaru, a iz Ankare u grad Van, koji je na granici sa Iranom. Praktično, za sedam dana smo obišli čitavu Tursku. Ja sam tamo snimio više hiljada fotografija, a odabrao sam 38. Možda to i nije najbolji izbor, bilo je još mnogo dobrih fotografija, ali fotografije koje ćete večeras videti su najčešće nagrađivane na izložbama.

Za fotografije Turske koje je izložio Hadži Miodrag Miladinović je dobio 27 nagrada na preko 60 domaćih i stranih takmičenja na kojima je učestvovao.

 


# Lipovac fotografija Centar za kulturu i umetnost Hadži Miodrag Miladinović Radio Aleksinac izložba Turska
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima