Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dušan Svilar i Apsolutno romantično: Veče ljubavi i pesme u Aleksincu

rss

07.03.2020. Aleksinac.net

Malo je slobodnih mesta ostalo u sali Doma kulture kada su u 20 časova na bini se pojavili vojvođanski muzičari Apsolutno romantično. Osmi mart može da se slavi i šestog marta uz pesmu i muziku.

Foto: Aleksinac.net

Apsolutno romantično su počeli svoj nastup pesmom o Dunavu, ali sledeća Ljubav je najbolji lek je odredila temu večeri. Ovaj bend predvode braća Petar, koji peva i svira bas gitaru, i Zoran Alvirović poznatiji kao Kina, gitarista benda. "Kina ne voli da peva" kaže Pera, "ali je najbolji pevač u našem bendu i otpevaće vam pesmu Kao topli maj". Apsolutno romantično su posvetili Oči jedne žene od Tozovca kao rođendanski poklon jednoj dami iz publike. Aleksinčani su dobili pozdrav od Đorđeta Balaševića, sa kojim su Apsolutno romantično sarađivali, "Kada smo krenuli iz Novog Sada sreli smo Đoleta i rekao nam je: Pozdravite mi Aleksinčane i odsvirajte onu našu pesmu". Emocije su porasle u sali prilikom izvođenja pesme Bože, bože... Svoj deo koncerta završavaju sa Kemalovom Vino i Gitare.

Foto: Aleksinac.net

Uz veliki aplauz na binu se pojavio Dušan Svilar i otpevao Dušo moja, koju je napisao Kemal Monteno. Ovo će biti veče posvećeno svim majkama i ljubavi rekao je pevač i sasvim adekvatno zapevao U ljubav vjere nemam, čuveni hit Olivera Dragojevića. Povučen atmosferom večeri, kako sam kaže ne izvodi je često, izveo je svoju pesmu Mrva tvoga mirisa. Dame iz publike su aktivno učestvovale u koncertu i muzičari na bini su im ostavljali prostora da se i one čuju. Pevali su, zajedno, od Čole Pravu stvar, Kotor od Galiije, A i ti me izneveri od Bijelog dugmeta. Kako oni dolaze iz ravnice nisu odoleli da otpevaju i nekoliko vojvođanskih pesama, Čolina Mađarica, kao i temu iz serije Vratiće se rode. Dušan Svilar važi za jednog od naših najboljih pevača i bilo je pravo zadovoljstvo slušati ga kako izvodi pesme poput Ostani Zdravka Čolića, ili Bacila je sve niz rijeku Indeksa.

Svilar i Apsolutno romantično nisu mogli tek tako da završe svoj nastup, tri puta su pozdrvljali publiku i vraćali se da odsviraju još nešto. Noć mi te duguje Zdravka Čolića je nagrađena ovacijama iz publike, a Sve još miriše na nju Parnog valjka su otpevali zajedno sa publikom. Dva sata je prošlo za čas, i teško da je bilo nezadovoljnih ovakvim koncertom. Još jedan divan događaj u našem gradu zahvaljujući predanim ljudima iz Centra za kulturu i umetnost.

Tekst i foto: Mike Stankovich

Foto: Aleksinac.net


# Centar za kulturu i umetnost Aleksinac.Net koncert Dušan Svilar Apsolutno romantično
@cekulaleksinac @aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima