Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Duodrama u režiji Vide Ognjenović oduševila kragujevačku publiku

rss

03.12.2019. RTK

Predstava pod nazivom „Prepiska Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka“ koju je, u produkciji Festivala prvoizvedenih predstava iz Aleksinca režirala Vida Ognjenović, izvedena je u Knjaževsko-srpskom teatru.

Foto: arhiva

Predstava govori o životu i ljubavi dvoje pesnika, kao i o njihovom stvaralaštvu.

Kragujevačka publika imala je priliku da na velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra pogleda duodramu baziranu na autentičnim pismima između Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka.

Naboj emocija koje su ova dva književnika gajila jedno prema drugom je vanvremenski, a Slobodan Beštić i Jovana Todorović su se potrudili da ih prenesu publici na zanimljiv način, bez ijednog međusobnog kontakta i pogleda.

Glumačkom paru nije bilo jednostavno da dočara, za sadašnje prilike, neobičnu ljubavnu priču dvoje umetnika. Podjednako je bilo teško, kako kažu, i da drže pažnju publike, jer je predstava bazirana na iščitavanju pisama.

Publika je višeminutnim ovacijama pozdravila glumce. Za dramatizaciju i režiju predstave zadužena je Vida Ognjenović, dok je tekst sa ruskog preveo Kragujevčanin Vladimir Jagličić.

Izvor

Komentara: 0


# Kragujevac Vida Ognjenović Slobodan Beštić
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima