Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Četiri predstave u februaru u organizaciji Gradskog pozorišta

rss

08.02.2013. Radio Aleksinac

Četiri predstave u februaru u organizaciji Gradskog pozorišta

Zaslugom Gradskog pozorišta Teatar 91, u ponedeljak, 11. februara, od 20 sati ljubitelji pozoršta će moći da pogledaju komediju Šmizle, u izvođenju pozorišta mladih, Scena of Teatar, iz Niša. Tekst i režiju potpisuje Miroljub Nedović, a u predstavi igraju Ivana Nedović, Jasminka Hodžić, Snežana Petrović, Evgenija Stanković, Katarina Arsić i Nađa Nedović.

Kako bi spasila lokal „Mali raj“, kome preti zatvaranje, vlasnica odlučuje da sa svojom kumom osnuje ženski bend. Njima se priključuju i bivša robijašica, kafanska pevačica, trostruko razvedena žena, samohrana majka dvoje dece, zlostavljana supruga i jedna mlada žena, pa njih šest, iako potpuno različitih karaktera i nimalo vičnih sviranju u bendu, prolaze kroz čitav niz komičnih situacija u želji da svoje namere sprovedu u delo.

S druge strane, poštovaoci klasičnog dramskog teksta će 18. februara biti u prilici da pogledaju predstavu Gospođa ministarka, Kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače Kragujevačke, koju je režirao poznati niški glumac Dejan Cicmilović.

Teatar 91 će u februaru imati i dva izvođenja svojih predstava za učenike aleksinačkih osnovnih škola. Dogodovštine Alise i njenih drugara imaće priliku da pogledaju učenici škole „Vožd Karađorđe“, dok će za učenike škole „Ljupče Nikolić“ biti izvedena predstava Priče za laku noć. Takođe, za polaznike Školice glume organizovana je poseta Kruševačkom pozorištu, gde će u subotu moći da pogledaju dečju predstavu ovog teatra, Mačak u čizmama.

Kada su u pitanju nove predstave Gradskog pozorišta, od direktorke Milene Rašić smo saznali da su pregovori sa rediteljem Branislavnom Nedićem, aktuelnim upravnikom Kruševačkom pozorišta, pri kraju, ali će svi detalji ove saradnje biti poznati tek kada ugovor bude potpisan.


video...

Komentara: 0


# škole Teatar 91 samohrana majka Snežana Petrović
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}