Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Stanislavkina borba s aleksinačkim vetrenjačama

rss

02.03.2023. Stanislavka Milićević

Stanislavka Milićević je vlasnica dvosobnog stana u Aleksincu, u ulici Vojske Jugoslavije br. 40 Đ, stan br. 16. Stan je u potkrovlju. Sama stambena zgrada u kojoj se nalazi pomenuti stan nije kvalitetno urađena,  isto tako, neredovno se održava.

Stanislavkina borba s aleksinačkim vetrenjačama

Naime, krov zgrade je pokriven crepom, ali taj crep nije kvalitetno složen, tako da postoje otvori u krovu. Kroz te otvore ulaze divlji golubovi, skupljaju se u krovu i brzo razmnožavaju, tako da za njima ostaje gomila izmeta. Ovaj izmet se neredovno čisti. Kiša i sneg takođe prolaze kroz otvore na krovu, vlaže golubiji izmet i sve se to sliva od krova naniže. Najpre u stan Stanislavke Milićević.

Stanislavka je podnela zahtev Inspekciji za zaštitu životne sredine pri opštini Aleksinac 7.8.2020. godine da se nešto preduzme po ovom pitanju, međutim, do današnjeg dana ništa nije učinjeno.

Stanislavka je podnela zahtev i Građevinskoj inspekciji opštine Aleksinac da interveniše i naloži saniranje prokišnjavanja njenog stana. Stan prokišnjava usled trulih greda na krovu zgrade, loše složenog crepa i nečišćenja oluka. Ovaj zahtev je podnet takođe 7.8.2020. godine.

Građevinska inspekcija iz Aleksinca je nakon inspekcijskog nadzora 17.8. 2020. donela REŠENjE III/03 Broj 354-101/2020 od 24.8.2020. kojim se Naređuje Stambenoj zajednici Vojske Jugoslavije 40Đ da u roku od 60 (šezdeset) dana donese Program održavanja zajedničkih delova zgrade. Takođe je naređeno istoj Stambenoj zajednici da održava horizontalne i vertikalne oluke na krovu zgrade i na način kojim se eliminiše opasnost od nastupanja štete u stanovima. Rešenje je popisala Inspektorka Jelena Živković.

U međuvremenu u pomenutoj zgradi promenjen je upravnik Stambene zajednice i kao nova upravnica postavljena je Vesna Nešić. Vršenjem kontrolnog inspekcijskog nadzora od strane inspektorke Jelene Živković konstatovano je da je Stambena zajednica donela Program održavanja zajedničkih delova zgrade, kao i održavanje horizontalnih i vertikalnih oluka na krovu zgrade. Vesni Nešić je dostavljena fotokopija predmetnog rešenja, kako bi postupala po nalozima inspekcije.

 

REŠENjE III/03 Broj 354 –sl. /2021. Od 2.6.2021.

Ništa nije preduzeto po ovim rešenjima. Krov prokišnjava, voda se cedi zajedno s tečnim golubijim izmetom kroz plafon i zidove. Ja skupljam vodu s plafona u lavoru. Propada parket. U stanu se oseđa buđ i memla. Uz to upravnica Vesna Nešić je došla na vrata mog stana u pratnji snaje bivšeg upravnika, izvesne Danice Ristić, da traže novac za održavanje zgrade. Tražile su novac na ruke, što ja nisam htela da im ispunim sve dok ne pošalju zvaničan račun. Upravnica je rekla da sam jedinka i da neću uspeti u svojoj nameri, to jest, da dobijam račun za plaćanje održavanja zgrade.

Prolaze meseci, stan propada i sve je nesnosnije živeti u vlazi i prljavštini. Predstoji jesen i zima i ako se ništa ubrzo ne preduzme, biće neuporedivo gore nego što je sada. Ali, jedinki je teško da se izbori s birokratijom i neodgovornim osobama koje ne žele ništa da urade za novac, ne tako beznačajan, za koji su plaćeni i što su po zakonu dužni da sprovode.   

Zatim je postavljen novi Upravnik zgrade  društvenim - državnim odlukama društvenim ,nadajući se da će (po zakonu ) reagovati a ne samo naplaćivati uslugu upravljanja zgradom.

 


# Stanislavka Milićević
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima