Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Šešelj uskoro na slobodi

rss

14.11.2013. D. Ostojić

Tragajući za istinom oko modela mogućeg kraja Šešeljevog suđenja u Hagu, naišao sam na nekoliko zanimljivih podataka od kojih je najzanimljiviji ovaj, Šešelj stiže u Srbiju najkasnije do marta meseca.

Šešelj uskoro na slobodi

Namerno kažem stiže, a ne biće oslobođen ili biće pušten na slobodu. Haški sud je sve bliže odluci da oslobodi Šešelja bez presude, evi i zašto:

1. Nema dovoljno dobrih dokaza za ozbiljnu presudu.

2. Ukoliko ga pak Haški sud oslobodi, oslobađajućom presudom, doživeće veliki pravni udarac, i samim tim će. dosadašnji budžet Haškog suda kao i njegova politička uloga biti potpuno obesmišljeni.

3. Oslobađajuća presuda Šešelju, podrazumeva stvaranje antiglobalističkog lidera od Vojislava Šešelja u svetskim razmerama ali i dodatnu finansijsku obavezu u vidu isplate štete za sve godine koje je Šešelj proveo u Hagu. Po jednoj proceni to je blizu 7 miliona evra realne isplate.

Koji je model koji će primeniti Haški sud? Puštanje na slobodu, do izricanja presude, uz obaveznu zabranu pojavljivanja u javnosti dok presuda ne bude napisana. Time će pokušati da pacifikuju njegovu političku borbu u Srbiji, i s druge strane izbeći sve finansijske obaveze odštetnog zahteva kao i mnogobrojnih kritika u svetskoj javnosti koju bi oslobađajuća presuda donela. Kako će to izgledati u praksi, imaćemo priliku da vidimo vrlo brzo.

P.S. Ekskluzivne informacije, od pre par dana, dobijene od osobe koja se videla sa Šešeljem u Hagu kažu: "Šešelj je naredio svojim najbližim saradnicima da ubrzano pripreme stranku za njegov povratak iz Haga. Po prvi put je bio izuzetno raspoložen."

Komentara: 5


# SRS budžet Dušan Ostojić Vojislav Šešelj Hag Vojislav Šešelj
@SRS_info @zubarcina @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Ćoške 15.11.2013.
  Dule, iako ne pripadam Radikalima voleo bih da se Šešelj vrat jer je čovek ni kriv ni dužan u Hagu i to je valjda kod svih normalnih ljudi tako ali što se tiče isplate odštete nisi u pravu jer statut tribunala ne poznaje taj vid odštete. Ili ga pročitaj ili se informiši kod nekog pravnika.

 • (+0) (-0)

  vjerica radeta 22.11.2013.
  Hvala što pratite Šešeljevu herojsku borbu. Preporučujem i poslednji zahtev okačen na sajtu SRS.

 • (+0) (-0)

  Ćoške 22.11.2013.
  Nemam preča posla nego da čitam Radikalske stavove i postove. Ja sam od vas pobegao još 2005. godine. Ako kažem da je Šešelj ni kriv ni dužan u Hagu ne znači da podržavam ono što radite.

 • (+0) (-0)

  vjerica radeta 22.11.2013.
  Dobro je da si pobegao,a ja sam se zahvalila adm. sajta, valjda se vidi po komentaru.

 • (+0) (-0)

  slavica mihajlov 22.11.2013.
  Lepsu vest nisam dugo cula.Dace Dragi Bog d nam se Voja sto pre vrati.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima