Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Datumaši i ostali zajebanti

rss

25.08.2013. Miodrag Tasić

Kako vreme brzo leti! I zimi i leti. Ne prođe ni mesec dana a ono Hrvatska dobila status punopravnog člana Evropske unije, Srbija dobila „zeleno svetlo“za otpočinjanje pregovora (ko razume šta ovo znači umniji je od Ajnštajna), jedan sudija slavnog Haškog tribunala otvoreno izjavi da predsednik tog nazovi Suda, izvesni Teodor Meron, sprovodi odluke i naloge američko-izraelskog lobija, u Srbiji se naveliko sprema rekonstrukcija Vlade, a pomalo stidljivo objavljena je vest da je u prvih šest meseci u Srbiji privreda porasla za celih 2,1%!

Datumaši i ostali zajebanti

Od čega početi? Sve teme su važne. Rekao bih sudbonosne po zemlju Srbiju, a i po neke ljude u okruženju koji Srbiju doživljavaju majkom, bratskom državom, ili makar imaju simpatije za tu unesrećenu državicu. Unesrećenu od brojnih dušmana spolja, ali, isto tako, i od brojnih usrećitelja iznutra!

Put u Evropsku uniju popločan je dobrim namerama!

Evropska unija se nije preterano opterećivala fašističkom prošlošću najnovije njene članice. Nije važan ni genocid koji je ta članica Unije izvršila u Drugom svetskom ratu prema građanima druge vere. Na najsvirepiji mogući način. Da im pozavidi i Džingis Kan na tome. Za to nije ni bilo razloga. I neke druge članice pomenute Unije, neke od najvećeg uticaja, takođe su vršile genocid u prošlosti prema drugim narodima. Ali, sada su demokratske. Što, doduše, nije slučaj i s Hrvatskom. Hrvatska ni sada nije demokratska. A da jeste vratila bi imovinu stotinama hiljada proteranih Srba, ne bi dozvolila progon na nacionalnoj i verskoj osnovi ono malo Srba što još obitava u državi tisućljetne kulture, ne bi hapsili i na svaki način iritirali povratnike, i tome slično.

Kako to da je pravda na kolenima ako je narod popušio?

E, baš takvoj Uniji hrli rukovodstvo Srbije. Zanemarili nacionalne interese, poklanjaju i ono što niko od njih ne traži (da bar prodaju, uzeli bismo neki cent), savijaju kičmu, puze, kleče, izvinjavaju se i Kurti i Murti, posipaju pepelom, i od celokupnog zamajavanja oko nekakvog datuma za otpočinjanje pregovora o pristupanju Uniji, dobili nešto drugo. Nešto što nije lepo pominjati. Čestit čovek bi pljunuo na ovakvu uniju sve i da ga za rukav vuku unutra. A mi molimo! I to koga? I s kim da budemo u društvu? Daleko im lepa kuća. Čuvaj se Unije i kad darove nosi!

Pad Srbije recipročan je uspehu srpskih liderčića na međunarodnom planu!

Danski sudija u Haškom tribunalu, ime nije važno, tvrdi da Predsednik suda, Teodor Meron sudi po diktatu sa strane. Na njega presudnu ulogu vrši američko-izraelski lobi, delom i same vlade ovih silnika. Zbog toga je, pored ostalog, oslobodio krivice Markača i Gotovinu. Hrvatske generale. Ovakva vest može da iznenadi samo retardirane ili nezainteresovane. Nas Srbe, svakako ne. Mi odavno vidimo šta predstavlja sud u Hagu. Međutim, kada tako nešto potvrdi neko upućen, neko iznutra, u ovom slučaju i sam sudija tog tribunala, onda i najnaivniji u ljudskom rodu treba da se čuknu u glavu. Izgleda da takvo saopštenje danskog sudije najmanje interesuje srpsku „elitu“ i stručnu javnost. Očekivalo bi se da celokupna politička, izvršna vlast, sudska pogotovu, da svi skoče kao jedan i da makar zatraže objašnjenje za ponašanje „sudija“ iz Haga. Svaki intelektualac u Srbiji morao je da digne glas protiv nepravdi. U Srbiji svako sebe smatra intelektualcem. Advokati, pravnici, studenti prava, krivičari, istražitelji, svi su morali da protestuju, da ispljuju Merona i slične, da ih razobliče, da ih stave na stub srama. A ono tajac! Čak ni onaj Vukčević se ne oglašava. Vekarić Bruno kao da je u zemlju propao. Ne znam da li je u pitanju tanka pamet? Možda i nešto drugo? Ipak, mora da su pametni.Školovani su to ljudi. Ne poveravaju se važni poslovi tupim osobama. No, da citiramo gore pomenutog Ajnštajna: „Nije intelekt ono što čini čoveka velikim, već karakter.“ Izgleda da u tom grmu leži zec!

Svaka investicija kod nas ima samo polovične šanse na uspeh. Drugu polovinu unapred su već uzeli!

Kad sve ide traljavo, nekakve promene postaju neophodnost. Da se narodu zamažu oči. Po principu hleba i igara. Ako već ne mogu suštinske promene da se dese, jer i kad bi se desile nekim slučajem, samo bi se zamenila mesta, svi su oni isti, rekonstrukcija Vlade je neminovnost. Koliko je ta rekonstrukcija bitna i koliko će se stanje posle nje popraviti, toliko i mi dajemo prostora ovoj temi. Tačka!

Čovek se vezuje za reč od trenutka kada su prestali da mu vezuju omču oko vrata!

Na kraju, a trebalo je na početku, o privrednim dostigućima. U prvih šest meseci bruto društveni proizvod u Srbiji narastao je za neverovatnih 2,1 %! Reklo bi se, krenulo je na bolje! Ali, ono večno ali, što devojci sreću kvari, i ovde postoje neke nedoumice. Poljoprivreda daje otprilike četvrtinu tog bruto proizvoda. Prošla, 2012. godina bila je ekstremno sušna. Poljoprivreda mnogo podbacila. Po nesigurnoj statistici 20% roda izostalo. Ova, 2013. naprotiv, sasvim je drugačija. Kiša redovno pada i prinosi sa zemlje mnogo su bolji nego prošle godine. Ničim zasluženo, ničim izazvano, ali rodilo. Moja malenkost zaključuje da bolji rod poljoprivrednih kultura sam po sebi, ako su sve ostale privredne grane maakar na istom nivou kao lani, podiže famozni BDP najmanje za 5%! Kad tamo 2,1. Dakle, nešto je još gore nego što je bilo. Usuđujem se reći, ako izuzmemo seljački doprinos, sve je gore.

P.S. Tek usput, u Srbiji su se konačno izmirili partizani i četnici. Predsednik Srbije, istovremeno nosilac titule četničkog vojvode, na dan partizanskog ustanka primio delegaciju Subnor-a!
Države „Kosovo“ i Albanija potpisale ugovor o vojnoj saradnji!. Ali, ništa zato, Srbija samo pregovara s „Kosovom“, ali ga ne priznaje!

Komentara: 0


# Ničim izazvan
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}