Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Žurka „trećeg doba“

rss

03.01.2017. aleksinac.biz

Da „treće doba“ i nije tako strašno, pokazali su članovi Kluba za stara i odrasla lica Gerontološkog centra Jelenac u Aleksincu, koji su u svojim prostorijama organizovali žurku povodom Nove godine.

Foto: Dušan Stevanović

Uz lepu muziku, sokove, a svako je poneo i svoje kolače od kuće, igralo se i pevalo. Zaboravili su penzioneri na pritisak, bolove u leđima, sklerozu, samoću… već su sdušno igrali, pevali, veselili se. Kao da su u najboljim godinama. A, možda i jesu… Naručivale su se pesme iz mladosti, a leteo je tu i bakšiš…

Foto: Dušan StevanovićJer jednom se živi i život treba proživeti ako ne ranije, onda bar sada kada su deca i unuci negde daleko u inostranstvu, a oni ostali sami. Ovo im je jedina prilika da se druže, popričaju, izjadaju i pohvale nekima koje možda i neznaju najbolje ali nemaju kome drugom. Tu se sklapaju i nova poznanstva, pa nikad se nezna, možda i nešto više jer treba čovek, čoveku za starost, pre svega kao drug da mu pruži lek i lepu reč.

Foto: Dušan StevanovićČlanovi Kluba Jelenac, često, organizuju, izlete i posete sličnim klubovima po Srbiji. Važno je družiti se, važno je kretati se među ljude jer samoća ubija. Naredna žurka „mlađih“ od 60 godina organizovaće se 13 januara povodom srpske Nove godine.

Tekst i foto: Dušan Stevanović

Komentara: 0


# Dušan Stevanović Jelenac gerontološki centar Nova godina
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}