Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Revizija naredila "donosite pravilnik i to odmah"

rss

14.11.2014. D. Ostojić

Bahatost sa državnim automobilima u opštini Aleksinac je zasmetala i revizorskoj inspekciji, koja danima radi na kontroli poslovanja u opštinskoj upravi i javnim preduzećima.

Revizija naredila "donosite pravilnik i to odmah"

Desetak novih, skupocenih putničkih vozila koja su plaćena ukupno 250. 000 evra, do sada je vozio ko je kad stigao.

Dešavalo se da direktori ustanova i javnih preduzeća državna vozila koriste kao svoja. Voze ih kad hoće, parkiraju gde im je volja i za sve to nikome ne polažu račune. Do sada je bilo tako, ali nakon revizorske kontrole, neće moći kao do sada.

"Revizori su opštinarima naložili da pod hitno donesu pravilnik o korišćenju službenih vozila. Tim pravilnikom treba da se uvede red u korišćenje službenih vozila. Da se zna ko može i kad da troši državnu svojinu, ko može da ide na službena putovanja o trošku preduzeća. Do sada je bio pravi haos. Dvojica direktora su slupala nova vozila. Činjenica da nije veliko oštećenje, ali bez obzira, ipak su to nova vozila, plaćena iz budžeta sa 250.000 evra." završava naš sagovornik.

 

Komentara: 1


# javna preduzeća automobil revizija bahatost
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-1)

    Branko 15.11.2014.
    Jos da im se uvedu i tablice u boji pa će i sami građani znati da su to državna(opštinska) vozila i znati gde su i kako se koriste.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima