Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Raspisan tender za rekonstrukciju privatnih kuća za azilante

rss

22.09.2020.

Kako prenosi portal Ekapija nemačka organizacija „Help – Hilfe zur Selbsthilfe“ u Srbiji namerava da dodeli 4 ugovora o radovima za rekonstrukciju 31 privatne kuće koje će biti dodeljene azilantima. Jedan od gradova u projektu je i Aleksinac. Projekat finansira Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj SR Nemačke, preko Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ.

Foto: arhiva

U okviru projekta „Upravljanje migracijama i podrška povratku tražilaca azila (2. faza)“ nemačka organizacija „Help – Hilfe zur Selbsthilfe“ u Srbiji, realizator programa, namerava da dodeli 4 ugovora o radovima za rekonstrukciju 31 privatne kuće korisnika projekta.

Ugovori će biti dodeljeni u Pirotu, Nišu, Niškoj Banji, Merošina, Gadžin Hanu, Doljevcu, Žitorađu, Aleksincu, Prokuplju, Subotici, Obrenovcu, Leskovcu, Bujanovcu i Vranju.

Zainteresovani ponuđači mogu preuzeti tendersku dokumentaciju na Helpovoj internet stranici. Rok za predaju ponuda je 9. oktobar, do 14 sati.

Više o tenderu možete pogledati OVDE.

Izvor

Komentara: 6


# Aleksinac azilanti
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+8) (-49)

  Bravoooo 22.09.2020.
  Mozete li mi reci gde mogu da se prijavim?
  Mi imamo kucu u Zitkovcu i hocemo da je prodamo ili da zamenimo za Nis. Kuca bi bila idealna za azilante jer ima 3 odvojene celine i mogu da se smeste 3 porodice. Kuca je preko pruge i malo je odvojena od centra. Mislim da je ovo dobar potez samo ako te kuce za azilante budu gradili nasi izvodjaci radova

 • (+34) (-5)

  Dušan 22.09.2020.
  Ovaj komentar je odgovor ovom prvom.Pre nego što se nekom prijavljuje da prodaje kucu za migrante,neka pita oca ili dedu,ili onog ko je pravio tu kucu,dali se da tu dodje neko iz Avganistana. Neka pita i komšije.Ako vec vlast nezna šta radi i nezna da vodi brigu o drzavi,bar vi budite odgovorni i sacuvajte svoju imovinu. Nemate vi pojma kavi su to ljudi koji dolaze ili prolaze kroz Srbiju.... Pozdrav. Dušan

 • (+13) (-20)

  Kurvoazije S .Terazije. 22.09.2020.
  Odlično..Jako dobro..Mi imamo kuću u Aleksincu ,išli bi za Boegrad , kasnije za Norvešku .Kome da se prijavimo da prodamo domaćinstvo,ali po mogućstvu isključivo licima iz arapskog govornog područja .

 • (+31) (-4)

  Naravno ne 23.09.2020.
  To bi bio najsramniji potez lokalne vlasti a i svih ostalih koji pristaju na to. Svi roditelji i savesni gradjani neće dozvoliti da nam u ovako siromašnoj sredini napravite veliki problem. Uostalom pitamo se i mi gradjani. Ko uzima novce za azilante neka ih vodi svojoj kući. U Aleksincu neće moći.

 • (+33) (-4)

  Pera 23.09.2020.
  E bravo I tebi sto prodajes kucu za migrate. Dabogda ti tamo gde se preselis bilo 5 njih. Da vidis kako je imati pored sebe isto kao sto ostavljas ovu Staru komsija a da se pate....

 • (+21) (-)

  PODSEĆANjE 26.09.2020.
  Opštinska vlast i pre ovoga nije vodila računa o svojim građanima i htela je da otvori centar za azilante u nekadašnjoj kasarni. Peticijom iz 2018. godine, a koju je potpisalo preko 3500 ljudi, zahtevano je da se takav centar ne otvara na teritoriji Opštine Aleksinac. Peticija je uredno predata lokalnoj vlasti i nikakav odgovor nije dobijen, osim da je prosleđena nadležnom ministarstvu.
  Znači mi možemo da se bunimo ali ovi ipak ne slušaju...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima