Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Od Francuske ambasade olovke kao poklon za osnovce

rss

31.12.2021. Aleksinac.net

Francuska ambasada i Francuski institut u Beogradu su učenicima četvrtog razreda osnovne škole Ljupče Nikolić obezbedili poklone u okviru aktivnosti vezanih za predstavljanje pojedinih predmeta četvrtacima.

Foto: arhiva

Ovo bi svakako bila lepa i vest vredna pohvale da poklon četvrtacima nije ništa više nego: obične olovke, hemijske olovke i privesci za ključeve i nalepnice sa natpisom Volim francuski.

Voleli bismo kada bi iz Francuske ambasade i Francuskog instituta u Beogradu objasnili odakle im ideja za ovako skromne poklone jer deca iz naše opštine svakako zaslužuju mnogo više.

Osnovna škola Ljupče Nikolić je ovu godinu završila sa jednom izuzetno lepom akcijom u utorak, 28. decembra 2021. godine, učenici prvog razreda su odneli humanitarnu pomoć i time podržali akciju Dar za dečiji osmeh Kancelarije za mlade i Crvenog krsta Aleksinca u prikupljanju igračaka, školskog pribora, odeće i obuće. Celu akciju su podržali roditelji.

Izvor: Ljupče Nikolić Fejsbuk stranica

Komentara: 2


# Ljupče Nikolić OŠ Nova godina Ambasada Francuske
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+13) (-1)

  Angelina Mitrovic 31.12.2021.
  Poštovani,
  Što se tiče poklona Francuske ambasade potpuno ste u pravu, oni jesu simbolični. Takvi i treba da budu jer je nasa škola, jedina u opštini, od pre nekoliko meseci postala članica mreže škola“Volim francuski”. A, onda, kako je i red, direktorka Francuskog instituta u Beogradu i ataše za francuski jezik pri Ambasadi Francuske su nam došli u posetu i doneli te, kako kazete, simbolicne poklone. Da bi javnost bila u potpunosti informisana, moram da dodam i to da je ta ista Ambasada donirala našoj školi računar, projektor, i sumu u iznosu od 100€. Za taj novac smo kupili 2 čitača CD-a. U okviru mreže “Volim francuski” nas tek očekuju medjunarodni projekti jer nas prepoznaju kao školu koja ima kapacitete za takvu vrstu saradnje.

 • (+2) (-1)

  Dušan 01.01.2022.
  Dajte molim vas,ovo je smešan poklon od jedne ozbiljne i bogate države.Ili je možda bogata naša država,pošto je naš predsednik poklonio njima,na svoju ruku naravno,milon evra za obnovu zapaljene Crkve Notr Dam. Srećna Nova godina


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima