Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nedaleko od centra grada - deponija

rss

29.07.2018. O2

Deponije - ružna slika Srbije.
Jedna takva je u aleksinačkom naselju Vase Nikolića, nedaleko od centra grada.

Napori nadležnih da srede ovaj deo Aleksinca godinama ne daju rezultate. Na poziv stanovnika, koji su očajni, izašli smo na mesto još jedne ekološke sramote.

Od zgrade nekadašnjeg otpada Deligrad ostale su samo ruševine, ali su ovde godinama i velike količine smeća. Šut, plastika, iznošena odeća, poneka knjiga - sve se ovde baca.

Opširnije u video-prilogu O2

video...

Komentara: 1


# deponija ekologija Dušan Ostojić Vase Nikolić Deligrad Vladimir Nikodijević
@zubarcina @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+2) (-)

    ja 22.11.2018.
    Pa šta ste učinili da zabranite bacanje smeća na tom mestu?
    Da je dobre volje mogle su se postaviti kamere pa uhvatiti i oni koji su to sve razbucali pa kazniti a i one koji to bacaju. Ako niste hteli da štitite tu zgradu koja je privatno vlasništvo a koja je urnisana mogli bi da počnete da štitite Moravicu naspram tog dela naselja. Postavite kamere ili jednostavno pošaljite nekoga da slika kada se djubre baca. I kaznite. I objavite. I kada se kazne dvoje troje neće više bacati.
    Ali nema volje da se to uradi - jer kažnjeni će odmah da se brane kako su nacionalna manjina i sve će da prodje tako a Moravicu uništiše u tom delu. Ja sam lično videla kada izbacuju kolicima sa obale djubre u Moravicu. Tako i nadležni mogu da vide i reaguju ako hoce ali nece


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima