Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bruka: Opštinari podelili nepostojeće pare, prevareni nepostojećom organizacijom

rss

09.09.2016. Kurir, Vaseljenska, Aleksinac.Net

Kako je opština Aleksinac zamalo podelila nepostojeće nagrade nepostojeće organizacije
Nisu ni proverili da li organizacija koja hoće da im dodeli novac postoji, a prihvatili izmišljeni projekat i organizovali dodelu nagrada

Bruka: Opštinari podelili nepostojeće pare, prevareni nepostojećom organizacijom

Čelnike opštine Aleksinac debelo je nasamarila za sada neidentifikovana osoba koja im je u ime nepostojeće fondacije „Wales“ obećala nagrade u ukupnoj vrednosti od 10.000 evra.

U Srbiji u poslednje vreme manjka svega, sem gluposti kojima kako se čini nema granica. Diploma, znanje i stručnost su odavno bačeni u zadnji plan, danas je jedini kvalitet za političare partijska poslušnost. Dokaza za to imamo na svakom koraku, a nedavni događaj iz opštine Aleksinac deluje više kao priča iz komičnog romana nego kao stvarnost.

Naime, jedna žena želeći da pokaže kako se lako mogu prevariti nestručni i nesposobni kadrovi koji vode opštine i kako je velika moć internet manipulacije, rešila je da se malo našali, ni ne sluteći da će stvar dobiti takvu pažnju.

Ona je pojedinim lokalnim samoupravama poslala pismo sa pričom da im u ime novoformirane fondacije Wales donira 10.00 evra za projekte u toj sredini. Ubrzo je lokalna samouprava iz Aleksinca odgovorila dajući pismenu saglasnost da želi saradnju sa nepostojećom fondacijom .

U to ime zaselo je celo opštinsko veće, opštinski većnik je određen da bude koordinator akcije, snimljen je čak i video prilog zahvalnosti i na kraju je zakazano održavanje ceremonije u svečanoj sali.

Nikome od njih, naravno, nije ni palo na pamet da proveri da li data fondacija postoji.

Umesto da provere ozbiljnost navodnog donatora ili se bar informišu da li takva fondacija uopšte i postoji, lokalna samouprava je dala zvaničnu saglasnost za učešće u navodnom projektu i dodelu nagrada zakazala za 29. avgust.

Na zvaničnom sajtu opštine Aleksinac i dalje postoji vest o dodeli nagrada koju sprovodi Wales fondacija uz pomoć partnerske organizacije APP Aleksinac, tako da verujemo da ni oni još uvek nisu obavešteni o svojoj ispali veka.

Organizovali svečanost

Nesvakidašnja ujdurma izašla je na videlo baš zahvaljujući osobi koja je i organizovala ovu prevaru, jer je medijima obrazložila zašto se poigrala sa Aleksinčanima, što je potkrepila i dokumentacijom.

Kako je navela, „za potrebe istraživanja propagande i manipulacije internetom“ poslala je pismo na adrese nekoliko lokalnih samouprava nudeći novčane nagrade, ali su za sada samo Aleksinčani naseli na njen trik. Oni su, kako se vidi iz dokumenta koji je dostavljen medijima, 29. jula doneli odluku o prihvatanju učešća u projektu koju je potpisao načelnik opštinske uprave Dejan Milošević, a dodelu nagrada, i to za političku korektnost i razvoj demokratije, za unapređenje socijalne zaštite i mladom talentu, zakazali za mesec dana kasnije.

Svečanost je upriličena na najvišem nivou, svedoči jedan od učesnika, uz intoniranje himne u opštinskoj sali uz prisustvo opštinara, direktora javnih preduzeća i brojnih gostiju.

Međutim, na zaprepašćenje navodnih dobitnika i brojnih gostiju, od dobrotvora široke ruke nije bilo ni traga ni glasa, a tek nakon što im se na telefon fantomskog „Wales“ više nikada niko nije javio, aleksinački čelnici su shvatili da su prevareni.

Bruku ne pominju

Niko od aleksinačkih rukovodilaca nije želeo da komentariše ovu bruku!

- Tada sam bio na odmoru i s tim nemam veze. Pitajte one koji su to radili - kazao je predsednik opštine Nenad Stanković i od novinara Kurira zatražio da se za sva dalja pitanja obrati opštinskoj upravi.

Kada smo i to učinili, dobili smo odgovor da ni predsednik opštine ni njegov zamenik nisu imali nikakav kontakt ni sa kim, te da iz tog razloga ne mogu da odgovore na postavljena pitanja. Dejan Milošević, načelnik opštinske uprave, koji je potpisao odluku o učešću u projektu, nije se javljao na telefon.

Dalibor Radičević, narodni poslanik iz Aleksinca, potvrđuje da je 29. avgusta u 12 sati bio u opštinskoj zgradi, gde je trebalo da bude dodela nagrada.

- Trebalo je da primim neku zahvalnicu. Većnik koji je to organizovao je izašao i kazao mi da je sve otkazano. To je sve što znam o tom događaju - kaže Radičević.

Napomena: Fotografija na kojoj je maloletno lice je uklonjena.

Komentara: 21


# predsednik opštine Dejan Milošević donacija prevara Goran Stanković Roki Dalibor Radičević APP fotografija opštinsko veće Nenad Stanković Dragan Jovanović Wales fondacija
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+8) (-43)

  Saopstenje - pojasnjenje 09.09.2016.
  Poštovani,

  kao diplomirani inzenjer zastite na radu smer ekologija želim da Vam pojasnim neke detalje.
  Wales fondacija je bila prisutna u Aleksincu pre par godina kada je ulovljen som na Bovanskom jezeru.
  Predstavnici Wales fondacije se bave istraživanjem riba i riblje faune, te su na Bovanskom jezeru istraživali ogromne primerke ulovljenih riba.
  O svemu tome možete naći izveštaj koji je objavljen na sajtu
  http://www.mass.gov/eea/agencies/dfg/dfw/hunting-fishing-wildlife-watching/fishing/freshwater-fishing-awards-program.html

  Dakle fondacija nije nepostojeća, već je njena delatnost zapravo zaštita riblje flore i faune, a njihov predstavnik za Srbiju je poslednjih par godina bio Dragan Radić, diplomirani ekonomista, koji je jedno vreme radio i kao predstavnik nekoliko robnih marki štapova za pecanje.

 • (+41) (-8)

  vlada 09.09.2016.
  iiiiiiiaaaaa

 • (+54) (-4)

  Milan 09.09.2016.
  Kakve veze ima istraživanje ribljeg fonda sa humanitarnom donacijom?
  Pomešao si prijatelju babe i žabe.
  Jedno je sigurno, a može se lako proveriti na sajtu APR-a da Wales fondacija u ovom trenutku ne postoji.
  A šta je bilo pre par godina na jezeru to nikog ne intersuje, da i ja pojasnime neke detalje...

  ...i umalo da zaboravim da kažem
  Imam dva jednoroga i zmaja u garaži!

 • (+60) (-8)

  Ne znam sta su istrazivali ali su omice izvukli 09.09.2016.
  Prijatelju ja ne znam sta su istrazivali ali znam da su izvukli somove kapitalce i to naq bucku.
  Treba da se pozove Nikola iz Ribocuvarske sluzbe da se vidi kako su somovi kapitalci izvuceni iz opstine da li na mrezu ili na varalicu, i da li Wales fondacija ima dozvolu za pecanje somova u Srbiji

 • (+63) (-7)

  miload 09.09.2016.
  Da li neko moze o ovom smesnom ispadu da obavesti vucica da najuri ove nepismene u opstini ako mozemo da se opravimo malo !!!

 • (+62) (-8)

  Gde ima da se kupi jeftino magare 09.09.2016.
  Da li neko zna gde ima da se kupi jeftino magare?

  IIIIaaaaa hocu donacijuuuu

  Iaaa

 • (+59) (-7)

  fts 09.09.2016.
  Da se ne radi o nama samima ovo bi bilo samo smešno,a ovako...Ma, stavite video zapis mučenog Jovanovića kako se zahvaljuje imaginarnom dobričini.

 • (+41) (-7)

  AnaS 09.09.2016.
  Ko nas vodi, dobro da smo živi.

 • (+57) (-7)

  , 09.09.2016.
  Roki, malo te ispalila, a ti druge.
  Nema veze, imao si dobre namere.
  Nego sad lepo podnesi ostavku na mesto vecnika, pa pokazi da si castan covek.

 • (+45) (-7)

  Snjezana i odredjeni broj patuljaka u prvom planu 09.09.2016.
  Ma prava manguparija...A investitori,a ima kuglice nema kuglice,a olimpijski bazen a Sabrija tv a Velika porta,a uredzenje korita Moravice a plato a taolet,a asfalt,a zamena behaton kocki dva puta a umetnicki direktori a preduzetce za puteve a Palma a bitange a ribice karaschi i somovi,a dzakuzi a heliodrom a Napredak i ostali uspesni kolektivi protocni bojleri a belo,a crno...

 • (+40) (-7)

  Pukla tikva 10.09.2016.
  Hahaha.
  Jovan Živić pljuje po Goranu Stankoviću Rokiju, a u prvi zinuo na pare koje mu ovaj obećao.
  Inače zajedno su u pokretu APP iz kog su isterali Ostojića.

  http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Izmisljena-fondacija-izmanipulisala-opstinsku-vlast-u-Aleksincu.sr.html

 • (+25) (-27)

  Zloupotreba 12.09.2016.
  AKO je neko poslao mail u ime fondacije koja je postojala, pa i u ime nepostojece, to je cista ZLOUPOTREBA i treba se pokrenuti istraga. Verujem da ce se nadlezni organi pozabaviti ovim slucajem i uci u trag kreatoru ove "igre".

 • (+23) (-29)

  Neutralni 12.09.2016.
  Celnici opstine imaju pune ruke posla, pa je moguce i da po automatizmu odreaguju na mail koji nije proveren. U svakom slucaju, ovako nesto SIGURNO nije igra. Pitanje je sta ce biti sa "autorom" ove gluposti.

 • (+27) (-29)

  Opasna igra 12.09.2016.
  Nadam se da ce se saznati ko je ovo zapoceo, ko je poslao mail i da ce izvesti pred lice pravde. Postoje stvari sa kojima se ne sme igrati.

 • (+21) (-42)

  Aleksincanka A.A. 12.09.2016.
  Istini za volju, u Aleksincu se vidi napredak, vidi se koliko je uradjeno. Samo neka se tako nastavi, a za ove gluposti, lazne mailove niko i ne mari.

 • (+33) (-4)

  Mary 12.09.2016.
  Jedina svetla tacka na ovoj slici su Andrija Jasarevic,mali klarinetista koga je ova zemlja vec upoznala kao fantasticnog muzicara,i Sanja Pavlovic profesorica klavira.Svi ostali-prst na celo.

 • (+27) (-2)

  dragan777 12.09.2016.
  Saopstenje - pojasnjenje

  Ocigledno da ova fondacija nije ulovila samo jednog soma...

 • (+38) (-3)

  dragan živković 13.09.2016.
  Kao Andrijin profesor, moram da reagujem. Čitajući ovu vest o prevari i nesposobnosti opštinskih zvaničnika, u prvi plan vidim fotografiju mog učenika i koleginice Sanje Pavlović? Osećam se neprijatno. Molim da je uklonite, postavite fotografiju ovih prevarenih i nesposobnih opštinskih zvaničnika i to u krupnom planu a ne Andriju koji je u vestima uvek bio u kontekstu visokih rezultata sa najvećih i najtežih takmičenja koje ova zemlja ima sa kojih je dolazio UVEK kao Laureat ili osvajač prvog mesta. Računajući i evropsko takmičenje! Andrija je na žalost bio učesnik te prevare a samo je svirao himnu Srbije? Ovo je stav i Muzičke škole. A prevarantima mogu da poručim da su u sve ovo uvukli jedan mladi nevini život koji se sa ljubavlju bavi muzikom, Aleksincu je donosio najveće rezultate sa takmičenja, promoviše sam grad po raznim gradovima Srbije na visok , kulturan, umetnički način. Očigledno da u buduće moram da razmišljam na kojim i kakvim će manifestacijama da učestvuje moj učenik jer ga ja i moja škola ne vaspitavamo u takvom kontekstu? Lično se osećam postiđeno i lično ću da se izvinim i njemu i njegovim roditeljima što je on iskorišćen i bio deo ove prevare. Uklonite fotografiju . I nadam se da će te objaviti ovaj komentar jer ste i Vi isto prevareni kao svi mi dobronamerni. Prof. Dragan Živković

 • (+31) (-6)

  cvele 13.09.2016.
  napreDNO BEZDANA LJUDSKE GLUPOSTI!!!!!!!!!!!

 • (+40) (-7)

  Mikica 13.09.2016.
  Ooooo pa tu ima i botova...Bravo,bravo sendvičari.

 • (+25) (-3)

  Haha 16.09.2016.
  Zasto bi ih neko najurio ako ste ih glasali, i to nedavno, a poznajemo ih vrlo dobro. Glasali ste gledajte!!! Dabogda ostali dozivotno na vlasti, pa propali svi zajedno skroz


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima