Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

200.000 evra za granitne ploče platoa

rss

06.07.2014. D. Ostojić

Izgradnja platoa kod Doma kulture je za jedne bilo obično rasipanje novca, dok su drugi tvrdili da je reč o dobro urađenom poslu za sve buduće generacije i da je ovim platoom Aleksinac dobio jednu lepu građevinu.

200.000 evra za granitne ploče platoa

Ono što je takođe izazvalo buru komentara jeste i to koliko je plato zapravo koštao?

Malo smo istraživali i ovu temu i saznali da je konačna cena platoa kod Doma kulture za sada nepoznata, jer su prikazivane cene iz samo jedne faze radova. Ono što smo uspeli da saznamo iz ugovora koje imamo jeste da je prva faza pripreme terena koštala 110.000 evra, a druga faza popločavanja granitnim pločama koštala je 200.000 evra. Takođe je planirano blizu 35.000 evra za troškove instalacije struje i vode u okviru dve fontane i još jedan trošak za koji smo saznali jeste nabavka klupica, žardinjera, itd. Za taj zadnji trošak trenutno nemamo informacije. 

Iako se u javnosti spominjala cena radova od ukupno 300.000 evra, gotovo je sigurno da će taj iznos biti premašen.

U ovom tekstu prikazujemo ugovor koji je sklopljen za popločavanje  Platoa, a ukupan iznos računajući i PDV je 200.000 evra. Reč je o granitnim pločama koje je isporučila firma Šumadijagranit iz Aranđelovca.

 

Komentara: 10


# plato dom kulture Šumadijagranit
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+15) (-0)

  Geolog 07.07.2014.
  E sad mi je prekipelo. Do sad sam gledao i cudio se ulaganjima u infrastrukturne projekte u Aleksincu. Renoviranje famoznog centra za turizam od 40 000 evra, wc-a u opstini od 30 000 evra i najdrazeg nam platoa od 300 000 evra ostavili su mi nezaboravne uspomene na stanje u nasoj siromasnoj opstini. Pitanje granitnih ploca, makar za mene, predstavlja jednu saljivu pricu posto granitni ploca na celom platou ima jako malo (one crvene ploce sto se nalaze u svakom desetom redu i one ploce kojima su poplocane fontane). Sve ostale ploce kojima je poplocan plato predstavljaju najjeftinije krecnjake koje ce za nekoliko godina kisa da rastvori i da napravi rupu do rupe. Ko se iole razume u sastav i strukturu stena razumece me. Vas kao jedino sredstvo informisanja molim da proverite moje tvrdnje i ako su tacne da proverite cenu krenjaka i granita (obzirom da je granit magmatska stena tvrdjia je i otpornija na raspadanje a samim tim i skuplja, ali za ovako malu povrsinu pokrivenosti platoa ne verujem da su u pitanju ovolike pare) pa objavite informacije.

 • (+9) (-0)

  Aleksincanin 07.07.2014.
  Dok je gospodina Popovica da radi pripremne faze za sve te projekte i daje svoje ideje i instrukcije ponudjacima za koji procenat, do tada ce nam platoi , wc-i , sale i ostalo biti radjeni po abnormalnim cenama.

 • (+16) (-0)

  ETO VAM SAD!!! 07.07.2014.
  GLASALI STE NESU,CEDU,GRUJU...
  COVEK BI DA ZIVI NA VISOOOOKOM NIVOU I JOS BI DA S.... NA VIIISKOOM NIVOU.
  POSLE PLATOA,WC-a SAD JOS NEK ZAVRSI ONA POJILA ISPRED DOMA NEKULTURE I ETO,NARODE,DODJI,GLEDAJ,CUDI SE I KRSTI.
  TO STO JE OPSTINA SIROSNA,STO NEMA POSLA,STO SVE PROPADA,KO TE PITA,SEDECEMO SVI NA PLATO I KLANJACEMO SE NASEM VODJI...
  ZIVEO ZIVEO I SRECAN NAM BIO :p

 • (+8) (-0)

  što je mnogo , mnogo je 07.07.2014.
  Sivi granit kojim je obložen deo ispred biblioteke je NEW CRISTAL ,a cena tih granitnih ploča je 18 - 23 €/ m2 , što se lako može proveriti na sajtu Šumadijagranita koji ima cene za sve mermere i granite.Onaj ko je pravio projekat i onaj ko je potpisao ugovor se valjda razumeju u vrstu materijala.Ko je i kako došao do 200 000 evra ?

 • (+10) (-0)

  Aleksincanin 07.07.2014.
  Kakav plato, zapitajte se da li ste zaprasili ovaj grad protiv komaraca .. porazboljevacemo se od njih, u nekim gradovima je sedmi put zaprasivanje a kod nas?

  http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:499724-Panika-u-Pancevu-Vanredna-situacija-zbog-komaraca-koji-prenose-groznicu-zapadnog-Nila#

 • (+8) (-0)

  laptop 07.07.2014.
  Godinama je problem da se napravi kanalizacija u ulici K. Petrovica. Kazu nema sredstva, u planu smo, itd.!!??

 • (+21) (-1)

  Armando Madona 07.07.2014.
  Jel ono pojilo na plato ispred Dom k za opštinske krave, a?

 • (+12) (-0)

  Who am I 10.07.2014.
  Neverovatno! U bolnici nema vakcina, grad nije zaprasen protiv komaraca, putna infrastruktura na pojedinim mestima je kao u zemljama treceg sveta, svake godine kad padne sneg deo grada je bukvalno odsecen od sveta (jer se toboz nema para za so i cistace), protivgradnih raketa, naravno, nema, deca nemaju osnovne skolske potrebstine i u nekom mestima jos uvek koriste poljske wc-e, vecina populacije je nezaposlena, narod nema sta da jede...ali, neko je smatrao da je izgradnja platoa bitnija od svega toga i odlucio da je plati ne 20 000 evra (sto bi, za nase uslove, takodje bilo previse), vec 200 000 evra! Ej, 200 000! Pa, treba daradi motka! I to znate kakva...

 • (+14) (-0)

  Anonimus 17.07.2014.
  UHAPSITE POD HITNO DIREKTORA MUJU - DRAGOSLAVA ŽIVADINOVIĆA, ZORANA JOVIĆA, JASMINU MILENKOVIĆ - NADZORNOG RADNIKA, I NARAVNO DRAGOSLAVA ŽIVKOVIĆA ZVANOG DRAGAN PRAVNIK. SVE OSTALO ĆE SE SAMO PO SEBI REŠITI.

 • (+9) (-0)

  dragan 22.07.2014.
  Ali zato skoro godinu dana ne mogu da obezbede 20 hiljada eu da kupe ultra zvuk za Zdravstveni centar koji je bitan za rad ginekologa i pregled trudnica?? Neka ginekolozi gledaju u pasulj, stace im ultra zvuk??


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}