Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Smrt koja je potresla Sokobanju

rss

15.09.2006.

Smrt koja je potresla Sokobanju

Nikola Živković (15) od početka ove školske godine učenik prvog razreda srednje škole u Sokobanji preminuo je na zajedničkom školskom sportskom igralištu koje koriste Osnovna škola „Mitropolit Mihajlo” i Srednja škola „Branislav Nušić” u ovom banjsko-turističkom mestu. Sa nekolicinom vršnjaka i školskih drugova iz osnovne, ali i iz svoje sadašnje srednje škole Nikola je pre tragičnog događaja na jednom delu igrališta proveo tog popodneva oko sat vremena. Igrali su košarku. U školskom dvorištu i na drugom delu terena bilo je još dečaka i devojčica, vreme je bilo veoma lepo i prijatno, i ništa nije nagoveštavalo tragediju.

U jednom trenutku, međutim, ispričali su kasnije njegovi drugovi, Nikola Živković se uhvatio za grudi, jauknuo i srušio se. Glavom je udario u beton, ostali dečaci koji su bili sa njim pritrčali su da vide šta se događa i da mu pomognu, pozvani su i stariji koji su bili u okolini i odmah je alarmirana hitna pomoć u Sokobanji. lekari su vrlo brzo stigli i mogli su samo da konstatuju smrt dečaka.

Sve se dogodilo veoma brzo, ispričali su nam Momčilo Petković, sekretar, i Dušica Pavlović, direktor srednje škole „Branislav Nušić”, u kojoj postoje stručno i gimnazijsko obrazovanje. Dečaci među kojima je bio i Nikola u školi su bili u prepodnevnoj smeni, a popodne iskoristili su za igru na školskom igralištu. Smrt dečaka koji je tek započeo srednje školovanje – Nikola je bio na ekonomskom smeru – potresla je celu Sokobanju, njegove drugarice i drugove, nastavnike i profesore u osnovnoj i sokobanjskoj srednjoj školi.


Komentara: 0


#
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima