Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Detalji o stimulacijama u Komunalnom preduzeću

rss

10.03.2014. D. Ostojić

Nakon što smo objavili vest da je Komunalno preduzeće ostvarilo dobit od 8 miliona dinara na osnovu završnog računa, mnogi su se javili sa pozitivnim, ali i negativnim komentarima.

To nas je navelo da pojasnimo celu priču kako ne bismo obmanjivali javnost ni na koji način.

Evo šta smo saznali. Nadzorni odbor Komunalnog preduzeća je doneo odluku da deo ostvarene dobiti od 8 miliona dinara raspodeli na nekoliko načina, jedan deo da se vrati opštini, drugi deo da se uloži u firmu, a jedan deo da se isplati radnicima i rukovodstvu firme.

Opštini se vraća 700.000 dinara, direktoru ide 317.000 dinara, pomoćniku direktora 170.000 dinara, a radnicima u proseku po jedna plata. U ovoj raspodeli članovima nadzornog odbora treba da pripadne 10.000 dinara.

Iako je za mnoge to loša odluka, ono što mora da se naglasi jeste da je sve to po slovu zakona, dakle nema nikakvog kršenja zakona u odluci koju je doneo Nadzorni odbor. Drugo je pitanje da li je baš sada momenat da se jedna takva zakonska mogućnost iskoristi, znajući da je u Aleksincu ogromna nezaposlenost, jer blizu 8500 ljudi čeka na posao.

Koristim priliku da pozovem nadležne instirucije, od poreske policije, Državne revizorske institucije, pa do kontrole lokalnog budžeta, da prekontrolišu zakonsku ispravnost ovakvih postupaka.

Komentara: 4


# bonusi Komunalne usluge JP nadzorni odbor
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-0)

  sonja 10.03.2014.
  E SVAKA IM CAST!
  ALEKSINAC SE NE VIDI OD SMECA,A ONI DELE DOBIT!
  ONU,KOJU SU ALEKSINCANI DALI DA BI TAJ GRAD IZGLEDAO LEPSE.
  EH,BUDO TI I TEBI SLICNI,NE BI NI TREBALI DA IZADJETE NA ULICU,NE OD SRAMOTE (JER VI I NE ZNATE STA TO ZNACI) VEC ZBOG SMRADA KOJI SIRITE!
  I ETO,DA GLASAM ZA SNS? N I K A D!

 • (+0) (-1)

  Naprednjaci su izdali Budu Markovica 10.03.2014.
  Naprednjaci su samo namagarcili Budu Markovica.
  Prvo su mu odobrili da uzme pare od dobiti a onda kad videli kolka se prasina digla pustili ga noz vodu i odbili predlog da mu se isplate pare.
  Nije fer prema Budi, mi sto radimo u komunalno znamo da se covek trudi za firmu i da je zasluzio 300 000 dinara da mu se isplati nagrada

 • (+1) (-0)

  Jel nije malo 10.03.2014.
  Zašta pa čiste se tri ulice a sve ostale ne vide se od đubreta i divljih deponija. Ovi samo isle na pare.

 • (+1) (-0)

  mica 11.03.2014.
  Zato što nemaju nikakve troškove ,nećiste ulice,neperu ulice,ne voze djubre,najskuplji su ,sramota a primili radnike više nego što treba


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima