Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Успешна 2014. година за ‘’Театар 91’’

rss

05.06.2014.

Након премијере "Укроћене горопади" Вилијема Шекспира, а у режији Фуада Табуцића почетком године, са десетак глумаца међу којима је било и гостујућих глумаца изван Алексинца и редовног рада Школице глуме коју похађају преко четрдесетак полазника, позориште се показало и у раду на хуманитарном пољу.

Успешна 2014. година за ‘’Театар 91’’

Одигране су хуманитране представе за помоћ становниству поплављеног подручја Параћина и Трстеника. Помоћ је била у одређеној количини хране и хемије, што им је у првим данима и било неопходно. Позориште је било и учесник на хуманитарном базару у Малезијској амбасади у Београду, где прикупљена средства иду за уређење школа у неразвијеним општинама у Србији.

Такође је гостовало у градовима где су као аматерска тако и професионална позориста. И исте угостило на својој сцени, Крушевац, Јагодина, Зајечар, Параћин, Ковин, Петровац на Млави, Рача.... Ових дана позориште завршава рад на новој представи поводом прославе Дана Општине Алексинац, и то "Вечера будала" по тексту Франсиса Вебера, а у режији Бранислава Недића,
управника Крусевацког позориста. Иначе, са овим редитељем позориште има дугогодишњу сарадњу и његове представе играју се широм Србије и Црне Горе.

У даљем раду очекује их одлазак на Которски фестивал, Врњачки карневал, Бар (Црна Гора), Демир Капија (Македонија). Тако да Градско позористе и преко лета неће имати паузе у раду,
већ ће своје представе приказивати у другим градовима, у току Културног лета.

Коментара: 1


# позориште Театар 91 Црна Гора Петровац на Млави
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    Sara 06.06.2014.
    Ma krasni su,ni Brodvej im nije ravan!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима