Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Расписан конкурс за књижевну награду "Гордана Брајовић"

rss

12.01.2015. Радио Алексинац

Организациони одбор 18. српског књижевног сусрета “Гордана Брајовић”, који се традиционално одржава у мају у Алексинцу, расписао је конкурс за најбољу књигу намењену млађем и старијем дечијем узрасту, као и за дечије стваралаштво из области поезије и прозе.

Расписан конкурс за књижевну награду "Гордана Брајовић"

Новина је да ће ове године ученици, који су и даље подељени у три категорије – од првог до четвртог и од петог до осмог разреда основне школе, као и од првог до четвртог разреда средње школе – своје прозне и поетске радове, по три рада по ученику, моћи да шаљу искључиво поштом.

Предселекцију радова ће поново вршити професорка српског језика Тања Миленковић, а након тога ће комисија Центра за културу одлучивати о главним наградама, објашњава стручна сарадница Центра за културу Марина Биорац.

- Оно што је новина, и на чему смо ми од ове године инсистирали, јесте да се радови шаљу искључиво поштом, зато што је било доста дуплирања радова јер су неки слали и поштом и мејловима. Рачунамо да ће овога пута оно што буде стигло бити једино валидно за нашу конкурсну комисију. Такође, један ученик може да пошаље највише три рада да бисмо избегли неку хиперпродукцију, а идемо и на то да се школе и сами ученици мало више баве квалитетом радова, да оно што буде послато и стварно буде најбоље.

Конкурс је отворен до 20. фебруара, а радове треба слати на адресу Центра за културу и уметност у Алексинцу, који је ове године по први пут сам организатор, пошто је Компанија “Новости” отказала суорганизацију.

- Ми од ове године постајемо главни и једини организатор ове манифестације. Овога пута немамо подршку „Вечерњих новости“. Нажалост, десило се оно чега смо се плашили ранијих година због ове економске ситуације, тако да и главну награду, за најбољу књигу за децу, додељује Центар за културу, то јест СО Алексинац, као и ђачке награде у виду књига које ми будемо одабрали.

Гордана Брајовић је била позната новинарка и књижевница за децу, родом из Суботинца крај Алексинца.

Коментара: 1


# књижевност Центар за културу и уметност Гордана Брајовић школе Марина Биорац конкурс Тања Миленковић СО Алексинац
@cekulaleksinac @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+2) (-0)

    ivanka 13.01.2015.
    Bez obzira na izostanak podrške od strane Večernjih novosti, ivaj književni susret treba da (op)stane.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима