Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

"Преписка Марине Цветајеве и Бориса Пастернака" овог петка у Бечеју

rss

30.09.2019.

У суботу, 5. октобра, на сцени Градског позоришта у Бечеју гостује дуодрама "Преписка Марине Цветајеве и Бориса Пастернака". Представу је режирала Вида Огњеновић, играју Слободан Бештић и Јована Тодоровић, а у продукцији је Фестивала првоизведених представа из Алексинца.

"Преписка Марине Цветајеве и Бориса Пастернака" овог петка у Бечеју

Представа је базирана на аутентичним писмима између Марине Цветајеве и Бориса Пастернака која је са руског на српски језик превео Владимир Јагличић, а адаптирала и режирала Вида Огњеновић.

Публици ће бити представљен један део писама у периоду од самог почетка њиховог дописивања до договора да се први пут уживо виде. Кроз писма су прожети њихови животи (Маринин ван Русије и Борисов у Русији), њихово песничко стваралаштво као и велики набој емоција која су ова два песника гајила једно према другом. Кроз њихову преписку се осећа љубав песника према песнику и два људска бића која живе за сусрет, љубав, а живе на рубу егзистенције свако у том тренутку са својим брачним другом. Представа поставља питање да ли данас такви људи постоје и да ли таквих љубави данас има у времену технолошког развоја и медијског кича.

Алексиначка публика ће представу моћи да погледа на овогодишњем Фестивалу првоизведених представа који се дешава у другој половини новембра.

Коментара: 0


# позориште представа Фестивал првоизведених представа Вида Огњеновић Јована Тодоровић Слободан Бештић Бечеј
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима