Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Представа Расло ми је бадем дрво пред публиком у Алексинцу

rss

19.02.2020. Алексинац.нет

Синоћ, у уторак 18. фебруара у великој сали Дома културе гостовало је Београдско драмско позориште са представом Расло ми је бадем дрво. Текст је настао као адаптација новеле Живојина Павловића, а сценарио и режију ове преедставе потписује његова ћерка Милена Павловић Чучиловић.

Представа Расло ми је бадем дрво пред публиком у Алексинцу

Представа Расло ми је бадем дрво је настала као посвета двадесетогодишњице смрти нашег прослављеног режисера и аутора Живојина Павловића. Радња је смештена у Београд између два светска рата, прелазно доба када су техника, наука и уметност били на високом нивоу. Расло ми је бадем дрво представља транзициу једног народа, суноврат капитализма и успон комунизма. Кроз причу нас воде велепоседник Димитрије Балабановић, кога игра Александар Алач, и млади студент Благоје, игра га Стефан Радоњић. Један је старији и успешнији, а други је млад и жељан успеха без обзира на цену.

- Био је то сложен задатак да представимо један велики период Благојевог живота. Дошао је у Београд са чистом дечачком амбицијом да се бави неким племенитим стварима, а упознавање шареног Београда и улазак у кућу Балабановића у њему развија жељу да лакшим путем дође до циља. Тај лакши пут најчешће није морално поткрепљен и доводи до поступака који нису у реду. Због младости Благоје не размишља о последицама и само граби да добије оно што жели. Из сцене у сцену је видљива његова промена, а на крају ћете видети шта ће од њега остати и у шта ће се претворити - изјавио је Стефан Радоњић за Блиц.

У представи Расло ми је бадем дрво су глимили и: Татјана Кецман - Штефица, Нада Мацанковић - Розалија, Маја Ранђић - Пелагија, Лако Николић - Доктор.


# Центар за културу и уметност позориште дом културе Београдско драмско позориште
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима