Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Почела нова позоришна сезона у Алексинцу

rss

11.09.2015. РТС

Нова позоришна сезона у Алексинцу, отворена је синоћ.
Премијерно је одигран комад "Кидај од свога брата" у извођењу градског позоришта "Театар 91".

Почела нова позоришна сезона у Алексинцу

Представа "Кидај од свог брата" рађена је по мотивима комедија Реја Кунија. Текст који је адаптирала Драгана Бошковић, прича је о четири брата које у комаду игра један глумац, Срђан Стојадиновић.

"Мислим да је свима нама пуно срце кад се заврси представа и када видимо да се публика смеје. Онда знамо да све било у реду и аплауз на крају нам много знаци", каже Срђан Стојадиновић, глумац.

"Комедије јесу добар вентил, али су подједнако тешке као неки други жанрови, зато што је ваш задатак да засмејете публику и од вас се очекује да урадите велику ствар на сцени и да се и ви и публика добро забавите", каже Тања Махмутовић, глумица.

Рад на представи био је веома занимљив. Алексиначко позориште, потпомогнуто је глумицом из Параћина, а редитељ Братислав Недић, управник је позоришта у Крушевцу. Недићу је ово осам представа коју режира у Алексинцу.

"Ја изузетно добро познајем овај ансамбл алексиначког позоришта и могу да кажем да су стварно изванредни. Имамо изузетно добру сарадњу и некако се добро разумемо", каже Братислав Недић, редитељ.

"Театар 91" као алексиначко градско позориште, наставља традицију позоришног живота, који је у Алексинцу почео пре Другог светског рата.

"Ми у току године имамо три велике примејере и веома смо срећни и задовољни када то радимо", каже Милена Рашић, директорка позоришта.

Ансамбл планира да овај комад у наредном периоду представи и публици у Босни и Херцеговини и Македонији.


# позориште Театар 91 Милена Рашић Срђан Стојадиновић РТС Драгана Бошковић Тања Махмутовић Братислав Недић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима