Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Nišville jazz фестивал и ове године обележава „Светски Дан Џеза“

rss

26.04.2021.

Nišville jazz фестивал ће и ове године традиционално обележити „Светски Дан Џеза“ у петак, 30. априла, као део велике светске прославе УНЕСЦО-а и Herbie Hancock Institut of Jazz.

Фото: Зоран Ћирић / Нишвил

За овогодишњи 10-ти јубиларни INTERNATIONAL JAZZ DAY биће одржан матине програм са почетком у 13 часова на бини испред Нишвил Џез Музеја у нишкој Тврђави, где ће наступити два џез сатава: „ROJAZE Nišville Jazz Band“ – осморо младих музичара, учесника међународног пројекта Србије, Француске и Белгије. Други састав је  „TAKESHI & Friends“, који предводи јапански гитариста Takeshi Suda, уз пратњу нишких еминентних јазз музичара.

Љубитељи квалитетног џеза моћи ће да прате ове концерте уживо путем директног преноса на интернету преко својих компјутера, таблета и смарт телефона, на линку Нишвил телевизије онлине: nisville.com


У случају лошег времена, програм ће се одржати у холу са поставком инструмената у самом Нишвил џез Музеју.

Такође, на програму Нишвил радија у истом термину у петак, 30. априла од 13 часова биће уприличен посебан програм који су за музичке сладокусце припремили резиденти Nišville Midnight Jazzdance бине, “NiSu Brothers” - Милан Саитовић Jazzysad (DJ Master Flow) и Дејан Шобот - DJ Лоптица. Они ће за слушаоце Нишвил радија бирати и пуштати квалитетну плесну џез музику из целог света коју ћете моћи онлине слушати на линку Нишвил радија онлине: nisville.com/radio

Последњи дан априла проглашен је пре десет година од стране УНЕСЦО-а на иницијативу Хербија Хенкока за Интернационални дан џеза. Обележава се од 2012. године, уз образложење да је у последњих 100 и више година, џез постао глас слободе и толеранције у бројним земљама света. 

Свим љубитељима џез музике честитамо Међународни Дан Џеза! 


# Нишвил фестивал концерт
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима