Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Музички спектакл у Алексинцу

rss

21.03.2014.

Трио "NAISSA" у пратњи музичких уметника Соње Миливојевић на виолини и Андрије Ђорђевића на гитари биће одржан у Алексинцу, у Галерији Центра за културу и уметност, у понедељак, 24.марта 2014. године са почетком у 19 часова.

Музички спектакл у Алексинцу

Камерни ансамбл НАИССА почиње са радом 2006. годину у саставу Брана Бајовић – сопран, Марко Милисављевић – баритон и Наталија Рашић – клавир, тада ученици СМШ у Нишу у класи проф. Аните Ферлеж-Ераковић. Доласком на Факултет уметности уНишу, 2012.год., придружује им се и Вукашин Јеленковић – клавир, те тада настављају са радом као квартет, у класи проф. мр Драгане Ђорђевић.

Врло брзо, квартет НАИССА истиче се својим посебним изразом, па тако постају учесници свих престижних манифестација у организацији Факултета уметности у Нишу, као што су целовечерњи Концерти класе и Катедре за камерну музику Факултета уметности у Нишу, прославе Дана факултета Универзитета у Нишу - Машинског факултета и Филозофског факултета, Променадних концерата у организацији Нишког симфонијског оркестра, великих концертних манифестација поводом Ноћи музеја и Светског празника музике.

Својим атрактивним наступом и са одличним критикама затварају и концерт полазника мајсторског курса за соло певање и камерну музику проф. Људмиле Грос Поповић.

Као чланови већих ансамбала учествују у пројектима прославе Миланског Едикта: извођењу 9. симфоније Л. Ван Бетовена и оперете Слепи миш Ј. Штрауса, тумачећи неке од главних улога.

Носиоци су I награде Зирија као и специјалне награде НемаЦке амбасаде са Међународног такмичења за камерну музику у Кавадарцима, Р Македонија.
Својим изванредним наступом на Међународном Арт Фестивалу „Езерски бисери“ у дисциплини Класична музика – вокално инструментални састави - у Струги, Р Македонија августа 2013.године, потпуно освајају срца публике и жирија, ЛАУРЕАТ I СТЕПЕНА и добијају несвакидашњу прилику да се у свега неколико дана појаве три пута на концертној сцени овог престижног фестивала: поред наступа у такмичарском делу, извођењем композиције Аве Мариа В. А. Моцарт затварају Концерт награђених учесника у дисциплини класичне музике, а извођењем Шкотске баладе П. И. Чајковског узимају учешће и на завршном Гала Концерту награђених учесника свих дисциплина заступљених на овом фестивалу.
Иначе, својим наступима и целовечерњим концертима, студенти у класи проф. мр Драгане Ђорђевић, осим у Нишу, имали су прилику да се представе и публици у Београду, Врњачкој Бањи, Крушевцу, Лесковцу, Књажевцу, Неготину, Кладову, Параћину, Алексинцу, Врању и Новом Пазару.

Коментара: 0


# Факултет уметности
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима