Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Четврти Фестивал првоизведених представа овог новембра у Алексинцу

rss

25.09.2015. Радио Алексинац, Алексинац.Нет

Четврти Фестивал првоизведених представа биће одржан од 16. до 22. новембра, а гостоваће позоришта из Београда, Шапца, Крагујевца, Крушевца и Новог Пазара

Четврти Фестивал првоизведених представа овог новембра у Алексинцу

На четвртом Фестивалу првоизведених представа, биће одигране представе позоришта из Београда, Шапца, Крагујевца, Крушевца и Новог Пазара, саопштено је након последње седнице фестивалског одбора, на којој је и утврђен коначан репертоар.

Гледаоци ће током шест фестивалских вечери моћи да погледају представе „Мој син само мало спорије хода“ Ивора Мартинића, у режији Предрага Стојменовића и у извођењу глумаца Београдског драмског позоришта, као и „Ноћ богова“ Мира Гаврана, београдског Култ театра.

Из Шапца долази представа „Каинов ожиљак“, по истоименом роману Дејана Стојиљковића и Владимира Кецмановића, у режији Југа Радивојевића, крагујевачки Књажевско-српски театар ће ове године представљати „Принцип суперстар“ редитеља Небојше Брадића, док ће глумци Крушевачког позоришта одиграти представу „Доктор Нушић“, коју је режирао Кокан Младеновић.

Последњег дана фестивала, након доделе признања, у част награђених глумачка трупа из Новог Пазара одиграће представу „Бетон махала“ редитеља Бранислава Трифуновића, а свој допринос даће и глумци локалног позоришта „Театар 91“. Из организацоног одбора најављују и низ пропратних активности, које ће бити утврђене на некој од наредних седница. 


# позориште Театар 91 фестивал Фестивал првоизведених представа Кокан Младеновић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима