Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Култура
12345678>>>Total: 679  Displaying: 1 - 10

Алексиначки играно-документарни филма "Вода - Последњи дани пуковника Рајевског" добитник Савеза новинара Русије

Јужна Србија Инфо 03.12.2023.

Играно-документарни филм "Вода - Последњи дани пуковника Рајевског" продуцента Милоша Паовића из Алексинца добитник специјалне награде Савеза новинара Русије на међународном фестивалу документарног филма „Линија фронта“, а у категорији дугометражног документарног филма.

Опширније

Коментара: 0

"Успаванка за Алексију Рајчић" добила већину признања на алексиначком позоришном фестивалу

Јужне вести 28.11.2023.

Најбољи драмски текст и представа у целини је Успаванка за Алексију Рајчић, одлучио је жири 11. Фестивала првоизведених представа у Алексинцу, а за исту представу награђен је и Југ Ђорђевић за режију и Вања Ејдус за најбољу глумицу, чиме је овај комад побрао већину признања. Милан Марић је најбољи глумац фестивала према оцени жирија, а млади глумац Лука Грбић, док је публика најбољом изабрала представу зрењанинског театра Шта ће бити са свима нама. Фестивал се вечерас завршава.

Опширније

Коментара: 0

Од „Бријуна” до „Ћуприје”

politika.rs 23.11.2023.

Фестивал првоизведених представа понудиће алексиначким поклоницима театра пет представа које је селектовао Небојша Брадић

Опширније

Коментара: 0

Лепа вест за сву децу која пишу песме

Експрес 12.11.2023.

Реч је о конкурсу "150 најбољих дечијих песама" на које се прикупљају радови за будућу збирку дечијих песама која ће бити штампана када се конкурс затвори.

Опширније

Коментара: 0

Фестивал првоизведених представа

Јужне вести 02.11.2023.

Првог дана продаје пакета улазница за 11. Фестивал првоизведених представа у Алексинцу, који се одржава од 22. до 27. новембра, пола сале је већ распродато, истичу организатори из Центра за културу, те закључују да је интересовање публике незабележено до сада. Верују да је томе допринела бриљантна селекција представа Небојше Брадића, али и то што се фестивал посвећен драмским писцима већ одлично позиционирао на позоришној мапи.

Опширније

Коментара: 0

"Театар 91" на Фестивалу ФЕДРАС

24.10.2023.

На 52. Фестивалу ФЕДРАС који се одржао у Малом Црнићу где је у конкуренцији било 11 представа, предложених од стране селектора фестивала Александра Саше Дунића, Градско позориште "Театар 91" у Алексинац донело је 3 награде и то са новом премијерном представом "Чија је ово нога" у режији директора Крушевачког позоришта Бранислава Недића.

Опширније

Коментара: 0

Алексиначки мешовити хор Шуматовац поново на „Натпевавању“ после седам година

Слађана Марковић 05.09.2023.

На „Натпевавању“ 57. Фестивала „Мокрањчеви дани“ у Неготину, у конкуренцији за престижно признање најбољег хора, по други пут ће учествовати и Алексиначки мешовити хор Шуматовац.

Опширније

Коментара: 0

Међународна манифестација "НЕКА ЖИВИ НАШЕ СЕЛО"

редакција Алексинац нет 16.08.2023.

Куд "Буковик" освојио прву награду у категорији изворни фоклор на Међународној манифестацији "НЕКА ЖИВИ НАШЕ СЕЛО" у Сврљигу.

Опширније

Коментара: 0

Изложба слика "Зворнички страдивари"

редакција Алексинац нет 13.06.2023.

Библиотека „Вук Караџић"- Алексинац, приредила је изложбу слика, "Зворнички страдивари", аутора: Негосаве Стјепановић, Станислава Томића и Жељка Николића, организованој уз подршку Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине и Народне библиотеке из Зворника.

Опширније

Коментара: 0

Удружење ликовних уметника Алексинац у Параћину

Никола Митић 21.02.2023.

Чланови удружења ликовних уметника Алексинац изложили су своје фотографије први пут у Галерији Културног центра Параћин.

Опширније

Коментара: 0

12345678>>>Total: 679  Displaying: 1 - 10

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима