Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Најбоља је “пубертетска“

rss

27.03.2008. Д. Бт., novosti.co.yu

НА традиционални конкурс књижевних сусрета „Дани дечије поезије и стваралаштва - Гордана Брајовић“ у Алексинцу стигло је ове године више од 2.000 радова основаца и средњошколаца из свих градова Србије као и из Републике Српске и Црне Горе. За песму 11. фестивала који ће се одржати 22. априла, жири је прогласио песму „Пубертетска“ Невене Стошић, ученице 9. разреда ОШ „Георги Стојков Раковски“ из Бањалуке.

У категорији за ученике од првог до четвртог, прву награду за поезију добио је Алекса Стефановић („Бранко Радичевић“, Крушевац), две друге припале су Мини Милосављевић („Јован Стерија Поповић“, Нови Београд) и Луки Пешићу („Дринка Павловић“, Куршумлија), док су добитници треће награде: Лазар Биорац („Иво Андрић“, Прањани), Николина Радуловић („Милан Илић Чича Шумадијски“, Хан Пијесак) и Марија Мишић („Вожд Карађорђе“, Јаково). Похваљене су песме Давида Чампара, Марте Живковић и Ружице Раданов. Награду за прозу добио је Жарко Аксентијевић („Стеван Синђелић“, Београд).

У категорији за ученике од петог до осмог разреда, прву награду за поезију добио је Лазар Мисић (ОШ „Анта Богићевић“, Лозница), две друге награде припале су Наташи Павићевић („Душан Кораћ“, Бијело Поље) и Предрагу Обрадовићу („Ратко Митровић“, Београд), док су трећу награду поделили: Иван Радисављевић („Васа Чарапић“, Бели Поток), Јелена Најерица (Основна школа, Равни Тополац) и Јелена Дедејић („Павле Ровињски“, Подгорица). Похваљене су песме Теодоре Мишељић, Миливоја Златковића и Данијела Лазића. Специјална награда за оригинални приступ поезији додељена је, за циклус песама, Ружици Радовановић („Васа Чарапић“ Бели Поток).

Прву награду за прозу добила је Оливера Рацковић („Васа Чарапић“, Београд), другу Алекса Арула („Алекса Шантић“, Калуђерица), а трећа награда припала је Немањи Зечићу („Свети Сава“ Бајина Башта).У категорији за средњошколце добитник прве награде за прозу је Василија Антонијевић (гимназија „Бора Станковић“, Врање), а две друге - Милан Јеремић (Економска школа „Нада Димић“, Земун) и Катарина Костић (Средња школа из Рибара). Трећу награду добили су Милица Ракиџија (Филолошка гимназија Београд) и Марина Раичевић (СТШ „Михајло Пупин“, Кула). Специјалне награде за оригинални приступ прози добили су Милош Петаковић, Александра Лопушина и Петар Кокиновић).

Прву награду за поезију понела је Јована Стојковић (ПТТ Школа, Житорађе), другу су поделили Јефимија Коцић (гимназија „Бора Станковић“, Ниш) и Јасмина Милошевић (гимназија из Блаца), а трећа награда припала је Теодори Марковић (Музичка школа „Исидор Бајић“, Нови Сад), Милошу Белчевићу (Средња туристичка школа, Златибор) и Ани Голубовић (Гимназија, Пожаревац). Похваљени су радови Милице Ђуровић, Марије Мадић и Бојане Аламеровић.

За песме посвећене Гордани Брајовић додељене су три равноправне награде Немањи Спалевићу, Стефану Станковићу и Марији Раичевић.

Сви ови радови биће објављени у Зборнику, у издању „Вечерњих новости“, који ће бити представљен на предстојећем књижевном фестивалу у Алексинцу.

ПРОФЕСОРИ

ЖИРИ је доделио и награде фестивала за унапређење рада са децом и развијање љубави према књизи. Ово признање добили су наставници: Слађана Павловић (ОШ „Јован Курсула“, Варварин), Снежана Стојановић и Добрица Ковачевић („Васа Чарапић“, Бели Поток), и Љубинка Марковић (ОШ „Арчибалд Рајс“ Београд).


# Гордана Брајовић фестивал Нови Сад Свети Сава Хан Пијесак Нови Београд Арчибалд Рајс музичка школа
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима