Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Зашто општина решења шаље поштом?

rss

30.05.2014. Огорчени грађанин

Многи су ових дана по први пут добили на кућну адресу решења о порезу на имовину Пореске управе Општине Алексинац. Неко би реко "Браво" раде свој посао. Али да ли је тако?

Зашто општина решења шаље поштом?

Као прво решења су послата поштом и пронашли смо их у поштанском сандучету. Питам се зашто кад у општинској управи има више запослених достављача плус достављачи који су дошли из укинутих месних канцеларија. Значи општина плаћа достављаче и плус плаћа пошти провизију за слање решења и вероватно су то мере штедње.

Као друго у коверти није било другог решења за накнаду за заштиту живитне средине. Ова решења ће послати вероватно накнадно и поново плаћати провизију пошти. Да нису могла оба речења у исти коверат.

Ако помножимо број пореских обвезника и број коверта тј. износ провизије за сваки коверат који је плаћен пошти дошли би до позамашног износа који је општина беспотребно потрошила. А потрошила је управо оне паре које су грађани дали плаћајући порез надајући се да ће од тих пара опшзина нешто корисно да уради.

Зашто су решења слата поштом?

Претходних година већина грађана није добијао решења за порез а у општинској пореској управи кажу да су их уредно штампали само што нису уручена. Општинске достављаче који за достављање поште примају плату мрзело је да то раде. Напишу људи "непознат" и решена ствар. Ко да шета по граду да доставља решења. Пошто камата на износ пореске обавезе тече од уручења решења и ту је општина изгубила позамашан износ. Али с друге стране грађани су добили па му вероватно дође на исто.

Можда је и ове године достава решења покушана преко достављача па кад нису уручена онда преко поште. Можда су радници општинске пореске управе знајући ефикасност општинских достављача одмах послали решења поштом- мања штета.

И тако моји драги грађани ви плаћајте порез да би имали уређене паркове, игралишта за децу, клупице и закрпљене рупе на путевима а господа нека троши новац на беспотребне провизије пошти или беспослене достављаче.

Коментара: 6


# општина порез
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Toma 30.05.2014.
  Ode milionče.

  Ako je provizija pošti 50 dinara, a opština ima 35.000 hiljade stanovnika znači negde 10.000 rešenja. 10.000 x 50= 500.000. dinara. Pih, šta je to za "bogatu" opštinu. Onda ova druga rešenja opet 500.000 dinara i eto ga milionče. Štedi se, štedi, svaka čast.

 • (+0) (-0)

  PAMETNI SEKRETAR 01.06.2014.
  TO JE SIGURNO SMISLIO PAMETNI SEKRETAR OPSTINE BOVANAC DRAGAN.
  PRELETAC IZ DSS.

 • (+0) (-0)

  Moze mu pljunete kroz prozor 01.06.2014.
  Draganu sekretaru opstine moze da pljunete kroz prozor.
  On si prima 70.000 dinara svaki mesec i smenjuje direktori po opstinu a vi zavidnici samo moze da se svadjate preko internet jewr nemate dinar u dzep.
  Bravo Dragane Kralju
  Pusti ovi zavidnici

 • (+0) (-0)

  Radnik SO Aleksinac 02.06.2014.
  Dragan sekretar nema veze sa ovim.

 • (+0) (-0)

  SO ALEKSINAC 02.06.2014.
  Radnik SO Aleksinac?
  Zar i to postoji ili postoje radnici Opštinske uprave?

 • (+0) (-0)

  alex 02.06.2014.
  Kakve veze ima sekretar skupštine sa poreskim rešenjima? AMAN!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима