Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Рупа која је поломила 5 људских ногу и руку

rss

11.06.2015. Душан Остојић

Јавила нам се једна читатељка чија је комшика пре пар дана имала непријатну ситуацију.
У центру Алексинца, на 50 метара од општине и 5 метара од пореске управе је жена пала на тротоару и поломила ногу.

Рупа која је поломила 5 људских ногу и руку

Повреда је санирана и оно што је добро јесте да је њено здравствено стање добро иако има преко 75 година. Нога је у гипсу, и бака се опоравља.

То је био повод да истражимо причу о овој занимљивој рупи на тротоару. И ево шта смо сазнали.

До сада је евидентирано да се 5 људи саплело и поломило руку или ногу. Рупа датира од 2008. године. Дневно се овде саплете двадесетак људи, али је само петоро њих до сада завршило у гипсу. Станари у улици Књаза Милоша кажу да су молили општинаре да узму 5 лопата асфалта или бетона и попуне рупу и изравњају простор.

"Звала сам и Пореску управу јер је то испред њиховог улаза, причала сам и људима из Предузећа за путеве, али никога то није брига. Срамота је да општина нема једно џакче цемента и песка да ово бетонирају." истиче В. П. стара 68 година, која станује у згради изнад Пореске управе.

Ја сам истраживао ову тему на мало другачији начин. Размишљајући о буџетским парама. Ево моје рачунице. Пријатељ грађевинац каже да је 10. 000 динара довољно да се та рупа попуни, простор изравна и проблем реши. У ту цену је урачуната дневница радне снаге и материјал, дакле комплетан трошак.

Када 5 људи поломи руку или ногу, и оде у болницу да им санирају повреду, ту је потребно урадити неколико ствари. Први преглед, снимак рендгеном, поставку гипса, преписати терапију лекова, и након тога за само три контроле проблем буде решен. По простој евиденцији то државни буџет, односно Фонд за здравствену заштиту кошта 150. 000 динара за сва 5 пацијената.

Дакле због немара надлежних, државни буџет је оштећен за 140. 000 динара.

Апел надлежнима, попуните ове рупе, иначе ћемо морати да алрмирамо централу пореске управе, министарства а можда и медије.

Докле више да народ у сред града због рупе на тротоару, ломи руке и ноге.
Срамота.


# буџет општина Душан Остојић рупе прелом Књаза Милоша улица
@zubarcina @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима