Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пада Влада?

rss

15.01.2010.

Ова година почела је учесталим синдикалним протестима. На штрајкове радника који штрајкују глађу нико се и не обазире. Одсецање прстију је само повод за наслов у новинама.

Међутим, када почну да штрајкују радници у јавним предузећима онда настаје проблем. Моћ “државних” синдиката је и даље велика. Попустљивост Владе је подразумевана у овом случају. Иако се можемо сложити да су радници у праву, ипак, њихово повећање плата удара све остале у џепу. Као што се из буџета издваја за Кркобабићеву пензију од преко 90.000 динара, тако ће и повећање плата оних који имају преко 50.000 ићи на терет оних који зарађују до 30.000 месечно.

После ЕПС-а штрајковаће Телеком, вероватно пошта. Јавиће се, готово сигурно медицинари и просветари, по “дефаулт-у” (подразумевано). Да би се намириле ове “потрепштине” Влада ће повћати своје захвате путем пореза и акциза. Неминовно је повећање акциза на гориво (иако је већ одавно најскупље у региону), а можда и ПДВ-а. Повећаће се цене услуга у свим јавним предузећима. Тиме ће јавна потрошња поново генерисати инфлацију.

Серија штрајкова отпочеће и у малим срединама. Радницима који уопште не примају плате ово је једини начин за исказивање незадовољства.

Како нема опозиције која није учествовала у власти народ више нема поверења у политичаре. Нови лидери јавиће се из синдиката и грађанских побуна – удружења. Да ли ће опозициони лидери искористити ову позицију и подментути своје људе као покретаче протеста?

Борба за позицију у синдикалним удружењима почиње…

http://www.gvozden.info/pada-vlada/

Коментара: 1


# Влада Републике Србије
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Milan 17.01.2010.
    Tako i treba. Kad sam čuo da je Frad kupljen za 800.000,00 evra, a da je na računu imao preko 2-3 miliona evra i u magacinu je neko namerno nagomilao gotove proizvode, dolaizi se do zaključka da je Frad poklonjen. Vlasnik je odmah prodao ceo vozni park, tako da praktično nije dao ni dinar iz svog džepa. Sve je to nagrada zato što je sklonio neke kompromitujuće papire nekog tajkuna za tri dana koliko je bio "direktor" carine. Sećate se toga, kad je preuzeo carinu od Kertesa. Takođe se sećate da je za vreme Miloševića držao i Fri šopove, čak je bio i jedan u Aleksincu.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима