Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Новогодишњи резиме

rss

31.12.2015. Душан Остојић

У овој 2015.години било је јасно свима шта смо постали.
Једнима извор информација којима се верује, другима место где ће кроз коментаре критиковати до даске, па понекад и преко границе доброг укуса, а трећима смо постали непријатељи број један.

Новогодишњи резиме

О чињеницама ћу најкраће. Имали смо просечну дневну посету од 3.000 људи, а та посета се некада пењала и до 20.000 читалаца за један дан. Целе 2015. године били смо прва јутарња новина уз прво паљење компјутера и пијење кафе за нови радни дан. Највише су нас читали запослени у јавним предузећима и установама. Дошли смо у фазу када се о нашим текстовима дискутовало на сваком колегијуму локалних функционера у кабинету председника општине. Забрањена је посета сајту www.aleksinac.net свим запосленима у јавним предузећима.

Онда су неке паметне главе дошле на генијалну идеју, да нас забране. У причу убацили комуналну инспекцију, која је ни крива ни дужна попила сав подсмех српске јавности, јер су текстови о забрани сајта услед одлуке комунане инспекције објавиле све дневне новине и готово све телевизије. Када то није успело, онда је новинарка ударила на новинара, отишла од једног до другог локалног функционера, сакупила 11 потписа и упутише тужбу УНС-у. И та срамота по њих прође. Нити Остојића УНС казнио, нити му узели лиценцу за рад нити му забранише чланство.

Једино што су успели је да Душану Остојићу наместе отказ у Дому здравља због писања на сајту. Велика тројка моћних, Ненад Станковић, др Родољуб Живадиновић и дух из сенке седоше за сто и умоташе чаробну куглу. Остадох без посла. Мислили су да ћу након тога кренути да их жестоко пљујем по сајту, да започнем неку личну борбу, и ко зна шта им је све пало напамет. Нисам то урадио. Прекрстио сам се, и пожелео им Божју пресуду по заслузи, нека се вијоре барјаци на њиховим домовима, баш онако како су свиони мени и мојој деци уделили.

Сигуран сам да сам некада претерао, можда сам некога и увредио. Али сам сигуран и да је све то било ненамерно, знам добро да никога нисам критиковао по наруџбини или из личног незадовољства. Људи моји, па и Вучић некад погреши, и Тадић некад изгуби изборе, па и Коштунице некад изађе из политике, а неће један Остојић да објави нешто погрешно. Не заборавите, објавио сам преко 1.000 текстова, па се сигурно и грешка некад поткраде. Вести са сајта Алексинац.Нет биле су основа за преко 70 различитих текстова у дневним новинама, и преко 50 различитих видео прилога на телевизијама са националном фреквенцијом. У преко 1.000 случајева сервиси за пренос вести на интернету су у оригиналу пренели наше вести.

Урадили смо десетак хуманитарних акција. Били увек уз народ када се сакупљала помоћ за поплављене, сиромашне или болесне.

Пет пута сам био позиван на информативни разговор у локалну полицију, где сам давао изјаве везане за предистражне или кривичне процесе, а све збох информација објављених на сајту

Знам да постоје многе ствари које ми локална власт не може опростити.

Навешћу пет горућих афера на које сам указао:

1. Тендер за реновирање општинског вецеа у износу од 30.000 евра

2. Реновирање Платоа, чија је планирана цена била по пројекту 190.000 евра, а коначна цена 350.000 евра

3. Политичка запошљавања, објавио сам имена и презимена тридесетак људи, који су запошљени преко одређених странака

4. Указао сам на неправилности у Правилнику за доделу специјализација у Дому здравља, због чега је Министарство поништило процедуру, па 8 специјализација није додељено

5. Ненаменско трошење пара за куповину десетак аутомобила за потребе општинских фирми, за шта је потрошено близу 250.000 евра. Парадокс, ауто су куповале и фирме које немају запосленог возача.

Намеће се питање, хоћу ли наставити и у 2016. години. Наравно!

Читаоцима желим само једно, да имају пре свега здравља, а онда да имају неку идеју у коју верују, да се ослободе оног српског у нама, нема шансе да ми овај план успе, џабе да се борим кад је одлука већ донета, или оне још глупље, сувише сам мали да бих свет мењао на боље.

Коментара: 8


# Душан Остојић Родољуб Живадиновић аутомобил Ненад Станковић Алексинац.Нет сајт УНС
@zubarcina @aleksinacnet @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+9) (-4)

  opstinski derbi 31.12.2015.
  PONAVLJACI : INTELEKTUALCI = 1 : 0

 • (+18) (-6)

  car, kralj, prvak u skoku u dalj 31.12.2015.
  Bravo Ostojicu legendo! kada drzava zataji "lokalni mocnici" zaborave da neko ipak sve vidi i presudjuje, ne po politici koju vodimo, vec po pravdi nebeskoj !!! Za sva njihova nedela platice ako ne oni, onda njima najblizi, jer neko SAMO POSMATRA !!! SRECNI PRAZNICI....a ako nekom lose krene u Novoj, samo neka se zapita kome je zla naneo.... SRECNA 2016.

 • (+16) (-7)

  jadno 31.12.2015.
  Jadno je kada se propalice, nemocni u besu, i besni zbog nemoci, obracunavaju sa casnim i postenim ljudima.

 • (+19) (-4)

  goca 31.12.2015.
  Dusane da si ti i tvoji zivi i zdravi. Nije lako u ovo vreme ostati bez posla, ali nemoj da brines, ima Boga, nece pevati svi oni koji su ti zlo napravili. Ima ce i oni kraj a kakav ce biti, to ce Aleksinac videti. Sve najlepse za nastupajuce Bozicne praznike. Ime tvoje porodice i tebe ne moze niko ukaljati.

 • (+23) (-5)

  ja ne umem, ali ... 31.12.2015.
  ko ume neka kreira internet peticiju vezano za povratak g. dr. Dusana Ostojica na njegovo radno mesto stomatologa. Treba da se stidimo ako ne ucinimo nista da mu pomognemo.

 • (+24) (-6)

  NENA 31.12.2015.
  Svi gradjani grada Aleksinca i okoline podrzavaju potpisivanje peticije za Dr.Ostojica. Peticija ce biti podrzana i od ljudi iz inostranstva, I NEKA I MEDJUNARODNA ZAJEDNICA VIDI KAKVA SE PRAVDA OVDE SPROVODI. OBAVESTITI SVE MEDJUNARODNE NEVLADINE ORGANIZACIJE.

 • (+2) (-13)

  bili 31.12.2015.
  Ako je ovo saljivi tekst, javite mi kada da pocnem da se smejem. Slici se vec smejem.

 • (+23) (-5)

  NIKOLA 31.12.2015.
  PODRZAVAMO PETICIJU


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима