Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бомбардовали, па дошли у госте?

rss

10.07.2009. Зоран Маринковић

Познато је гостопримство Срба, али га двојица "намазаних" нису разумела... Бахати и надмени, јели и пили месец дана, па побегоше, а ни хвала да кажу? 

Корупција стручњака Европске банке у Сомбору

Јун 28, 2009

Саветници Андреас Фогл и Флеминг Фишер у хотелу “Интернацион” направили рачун од око 9.000 евра и побегли

- Двојица консултаната Европске банке у лептир машнама, Андреас Фогл из Аустрије и његов претпостављени Флеминг Фишер из Холандије, дошли су у Сомбор да уче наш персонал како се води послове туризма. Боравили су у нашем хотелу 34 дана и ноћи. И то у луксузним апартманима. Јели су пробрану бачку храну и узимали пице “а ла карт”. Кад је требало да плате рачун од по 25 евра дневно, побегоше без трага. Никоме ни нису дали напојницу – каже др Богдан Маглић, власник хотела, који је провером финансијског извештаја приметио ову превару.

Како тврди директор хотела Наташа Тирагић саветници Фогл и Фишер су за посао саветника у хотелијерсту у Србији добијали по 1.200 евра дневно од Европске банке. Хонорар 600, дневница 400 и 200 евра за осигурање. Интерном провером и истрагом руководство хотела је утврдило шта су Фогл и Фишер радили у Сомбору.

- Андреас Фогл је у наш хотел “Интернацион” доводио неку жену. Узимали би двособни апартман, наручивали пет оброка бачке хране дневно и пили неограничену количину пића. Рачун господина Фогла је био 5.105 евра, а господина Фишера 3.896 евра – прецизна је Наташа Тирагић.

Фогл, иначе, бивши директор хотела “Доркестер” у Лондону, је за 34 дана рада примио је око 40.000 евра од Европске банке за реализацију овог консултанског програма. По уговору са Евроспком банком они су морали да плате своје рачуне. И нису смели да доводе жене и пријатеље, као и да примају хотелске услуге, јер се то третира као мито.

- Кад сам пре 10 дана затражио да плате свој рачун, Фогл и Фишер су се згрозили над мојим захтевом, рекавши: “Па, ми смо били гости хотела!” Ја сам им рекао да су имали бесплатан боравак, по критеријума ЕУ то би био мито. Испоставило се, међутим, да у свим другим хотелима, у којима су били саветници, Фогл и Фишер “заборавили” да плате своје приватне рачуне – тврди академик Богдан Маглић.

Др Богдан Маглић и Наташа Тирагић су пријавили двојицу саветника Европској банци, која је организовала консултански програм “ТАМ” у Сомбору. Пријава је заведенена у Оделењу за интегритет и анти-корупцију Европске банке под бројем “ЕБРД 09040001″. Тек тада су се Андреас Фогл и Флеминг Фишер јавили. Господин Фогл је послао имејл са поруком да ће звати телефоном Сомбор и објаснити своју ситуацију.

- Био сам два пута у хотелу “Интернацион” у Сомбору. Први пут ми је господин Маглић рекао да сам његов гост, а следећи пут сам свој рачун платио – јавио је Флеминг Фишер из Холандије.

Професор Богдан Маглић, међутим, негира ове тврдње, јер каже да непознате људе не позива у госте. И јер у хотелу нема трагова да су Фогл и Фишер платили било који рачун.

Тагс: Марко Лопусина

Коментара: 0


#
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима