Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Заврзлама у Вожду

rss

13.10.2022. Никола Митић

У основној школи "Вожд Карађорђе" у Алексинцу почела је са радом радионица учења фолклора.

Заврзлама у Вожду

Радионицу су организовали запослени у овој школи као и родитељи деце која похађају ову школу.

Данашњи гости радионице фолклора били су чланови културно уметничког друштва "БУКОВИК" Мозгово, они су показали три различите кореографије упознали децу са почетним карактеристикама и значајем фолклора.

- Клуб традиције и фолклора покрећемо ми запослени у основној школи "Вожд Карађорђе", родитељи који ће се бавити враћањем деце традицији, односно указивањем на неке најзначајније темеље српске традиције то је у првом реду коло а онда језик.

Прикупљаћемо заборављене речи, сећати се српских обичаја, учићемо делове ношње, правићемо славске колаче, бавићемо се старим заборављеним јелима, али оно што је најлепше и најатрактивније јесте велики број деце који се одазвао нашем позиву да научи да игра коло као најважнији сегмент културног богатства Срба.

Радујем се што је оволико наше деце заинтересовано за учење, пуно је наставника и учитеља који су се окупили у овом клубу и верујем да ће у наредним недељама средом од 16.30 до 17.30 Вожд одјекивати не само музиком, хармоником и игром већ циком и подврискивањем које је тако својствено српском колу - рекла је директорка основне школе Вожд Карађорђе и навела још пуно нових активисти у наредном периоду.


# Вожд Карађорђе ОШ фолклор Буковик КУД
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима