Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Виолета Милетић међу најбољим образоватељима Србије

rss

17.12.2015.

У уторак, 15. децембра свечано су додељена признања 16 најбољих учитеља и наставника Србије, које је у оквиру пројекта "Најбољи едукатори Србије" наградило Удружење за подстицање предузетништва "Живојин Мишић", а подржало Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Најбољи едукатори Србије, Фото: Промо

У оквиру пројекта који је ове године реализован по други пут, награђено је 16 едукатора / образоватеља из 15 градова Србије - Алексинца, Бечеја, Вршца, Жагубице, Ковина, Кикинде, Лознице, Ниша, Новог Сада, Параћина, Прокупља, Петровца на Млави, Ћуприје, Сомбора и Сремских Карловаца.

Сви образоватељи су поред личне награде од 40.000 динара, награђени и са по 100.000 динара, које у наредних годину дана могу искористити за унапређење наставе. Ове године су се одабиру добитника признања придружили прошлогодишњи најбољи едукатори, а поред њих и Удружења, у финалном кругу селекције су учествовали представници Министарства просвете, директор Математичке гимназије Срђан Огњановић, Драгица Павловић Бабић, координаторка ПИСА истраживања у Србији и Оливера Тодоровић, руководилац Центра за развој запослених у образовању (ЗУОВ).

Кроз овај пројекат, организатори желе да истакну оне учитеље и наставнике који су иновативни и проактивни, инспиративни и покретачи позитивних промена у свом послу и својој околини.

- Ми награђујемо едукаторе који заиста праве разлику у свом послу. Желимо да истакнемо едукаторе чији су часови другачији и занимљиви, који примењују савремене методе наставе, који организују најразличитије ваннаставне активности, који децу подстичу на рад, истаживање и проактивност. Управо они едукатори који увек иду корак напред и увек раде нешто другачије, више и боље су предузетници у свом послу и највећи узори и најбољи примери ђацима. Желимо да се захвалимо едукаторима који чине изузетне напоре и да им покажемо да се то цени, да похвалимо њихов труд и залагање и на тај начин дамо позитивне примере осталим предавачима - рекла је Лела Ђокић, координатор пројекта.

Награђени едукатори ове године су:

1.Виолета Милетић
Наставник прехрамбене групе предмета у Пољопривредној школи „Шуматовац“, Алексинац

2. Сузана Миљковић
Учитељица у ОШ „Краљ Петар I“ Ниш

3. Габриела Потребић Тежер
Учитељица у ОШ „Север Ђуркић“, Бечеј

4. Горан Јовишић
Наставник рачунарства и информатике у Карловачкој гимназији, Сремски Карловци

5. Светлана Радловачки
Наставник програмирања у Школском центру „Никола Тесла“, Вршац

6. Дијана Малиџа
Учитељица у ОШ „Ђорђе Натошевић“ у Новом Саду

7. Вера Милићевић
Наставник грађевинске групе предмета у Техничкој школи у Лозници

8. Ивана Круљ
Наставница физике у ОШ „Ђура Јакшић“ у Ћуприји

9. Гордана Рацков
Учитељица у ОШ „Свети Сава“ у Кикинди

10. Мирјана Рашић Митић
Наставник математике у ОШ „Свети Сава“, Ниш

11. Ена Хорват
Наставница биологије у ОШ „Никола Вукићевић“ у Сомбору

12. Зорица Ивановић
Наставник српског језика и књижевности у Технолошкој школи у Параћину

13. Славица Гомилановић
Учитељица у ОШ „Ђура Јакшић“, Орешковица, Петровац на Млави

14. Дејан Крецуљ
Наставник техничког и информатичког образовања, ОШ “Јован Јовановић Змај”, Ковин

15. Слађана Трајковић
Наставник математике у Техничкој школи „15. мај“, Прокупље

16. Звонимирка Јовичић
Учитељица у ОШ „Моша Пијаде“ Жагубица, одељење у Изварици

 

Виолета Милетић
Наставник прехрамбене групе предмета у Пољопривредној школи „Шуматовац“, Алексинац

Висок степен улагања сопственог рада резултира изваредним успесима које постиже у раду са ученицима.

На часовима примењује нове технике рада којима постиже висок степен знања ученика, али и развој заједништва, иновативности, креативности, организованости, стрпљивости, мотивисаности и ентузијазма.

Ове, али и многе друге особине развија код ученика и у току ваннаставних активности. Део се може видети на сајту mladipreduzetnici.weebly.com

Широко примењује ИКТ у настави, на предавањима, радионицама, за оцењивање ученика. Реализовала је пет угледних часова са највишим оценама. Највише улаже у стицање знања ученика о значају предузетништва, са којима је основала ученицку компанију “Eko De”, која је учествовала на такмичењу у организацији Junior Achievement Worldwide.

Са ученицима се залаже за заштиту животне средине и заједно учествују у многобројним акцијама и пројектима (учешће у акцијама Светског фонда за природу и сл.). Такође, заједнички су учествовали на Светском дану књиге, Фестивалу меда итд, а са својим ученицима учествује и у организацији међународне манифестације “Пекарски дани”. Само у току школске 2013/2014.године имала је 53 ваннаставне активности. Организатор је на десетине стручних посета ученика другим градовима и погонима прехрамбене индустрије.

Њени радови се налазе у светској бази  MicrosoftPartners in Learning и у бази знања ZUOV-а. Објавила је десетине радова у локалним, националним и стручним часописима, од којих неке и у иностранству, а више пута је излагала своје радове на стручним националним и међународним скуповима (“Innovations and best practices in teaching” итд.). Аутор је два акредитована семинара “Идеја-прва степеница успешног предузетништва” и “Идеја – први корак ученика ка будућности”. Координатор је и учесник више међународних и националних пројеката, а своја искуства дели на блогу mscmiletic.weebly.com


# Пољопривредна школа Шуматовац фестивал Прокупље награда Петровац на Млави Свети Сава Сремски Карловци Живојин Мишић Виолета Милетић Јован Јовановић пекарски дани
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима