Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Успешне жене Алексинца

rss

26.03.2021. Алексинац.нет

Дошло неко чудно време, одеш код директора на разговор, а он нема секретарицу, нема заказивања, банеш одмах на његова врата, а имаш и ту част да ти лично скува кафу. Па, где то има!?

Успешне жене Алексинца

Негде сам одавно чуо да успешне жене, нису честа, већ ванредна вест. Ситуација са родним равнопрастима је увек актуелна тема. Учесталост жена на руководећим местима је у порасту нарочито у државним институцијама али бити на трону приватне фирме која није на државном буџету, признаћете права је реткост.

Првобитно је наша посета требала да буде симболично 8. марта, али сплетом околности десила се за Младенце.

"Добро дошли, коначно ваљда немам гужву?"

Виолета, је мајка, визионар, односно успешна пословна жена, лидер. Она је директорица  Супермаркета Ас, фирмом која се бави трговином на велико и мало робом широке потрошње. Она представља стуб компаније и поносно стоји испред 85 радника, који су запослени у неколико малопродајних објекта широм општине Алексинац. Представља важан фактор успеха у сферама трговине од самог оснивања фирме, где су главни сегменти пословања поверени женама.

Виолета Златановић директорка

Телефони непрестано звоне, вибер не попушта, неко од радника куцка на прозор, мејлови непрестано стижу, а исред врата неко чека пријем. Види се у старту колика је привилегија бити директор на месту где очигледно нема поделе на мушке и женске послове. Одмах се траже решења, изговори не постоје, само можеш да чујеш чувену реченицу: "Ето видите како је, тако је сваки дан, а мораш да испоштујеш сваког. Ако се нешто не реши одмах, после оде од главе."

У том тренутку, у канцеларију одлучно улази наша друга саговорница. Спремила је послужење у виду пекарских производа. Канцеларијом доминира опојан мирис младенчића, лиснатог теста, а очи нам маме лепо упаковане крофне, ванилице и шрудле. Све је то дело вредних рука радника Ас пекаре који ове производе пласирају и у својим објектима.

Наташа је дуго већ у компанији. Њу доста људи познаје у граду, јер како каже такав јој је посао. Она је супервизор, корача уздигнуте главе, има пуно храбрости и упорности у себи. Красе је амбиције, максимално је посвећена послу и нема пуно времена за празне приче. Њен посао је да свакодневно обилази радне јединице, а на питање како излази на крај са мушком популацијом, шаљивим тоном из топа одговара: "Па ми немамо мушке у фирми, сви смо исти!"

Наташа Јовановић супервизор

И тако скоро две деценије, ове две жене представљају важан фактор успешности њихове компаније. Поносно се присећају њихових почетака, када се фирма развијала са само једним малопродајним објектом, а данас их има укупно десет. Пут до успеха и унапређења у пословној хијерархији поплочан је интегритетом, знањем, поштовањем, али понајвише вером у себе и друге људе. За развој компаније никако не стављају у први план своје заслуге већ упорност и амбициозност читавог АС тима.

Са поносом истичу да је женска популација у компанији кључна у процесу доношењу разних одлука и да их у томе потпуно подржава власник фирме. Оне представљају прави баланс или равнотежу између радног ангажовања и приватног живота свих запослених.

Њихов мото је "здрава конкуренција" која је на тржишту све јача. Примарни циљ је да се увек учини један корак више у пружању услуга према купцу и квалитету производа.

Посету смо завршили лаганом шетњом кругом око АС компаније. Поред управе и пекаре, приметили смо да се овде ради увоз - извоз  воћа и поврћа, такође и продаја огревног пелета.

Два црноока пса чувара својим лавежом нас полако упозоравају да ово није место за дангубљење. Полако напуштамо посед АС компаније, а иза наших леђа непрестано на све стране одзвањају повици, Вики, Вико, Нале, Нале!...


# АС маркет
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима