Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Удружили се ветерани рата Србије

rss

11.06.2011. Аутор Данило Коцић, Извор Јужне вести

Ветерани рата из Краљева, Ниша, Алексинца, Крушевца, Власотинца, Ваљева, Грделице, Гаџиног Хана и Лесковца формирали су Савез удружења ратних ветерана Србије.

лесковац, протест ветерани

ЛЕСКОВАЦ –Циљ новоформираног удружења је јединствен наступ у исплати ратних деневница и остваривање других права која су им, како су оценили на састанку у Лесковцу, протеклих година ускраћена.

Показало се погрешним што је свако удружење посебно наступало у остваривању програма рада и због тога су њихове захтеве игнорисани надлежни државни органи.

- Тражимо да наша права буду обухваћена законом и системски решена за све пођеднако без обзира где живимо – каже Душан Николић, председник Удружења ветерана рата из Лесковца.

То је, додао је Николић и најважнији циљ формирања савета, који ће фунционисати као јединствено тело на целој територији Републике Србије.

Љубомир Брадић, председник Удружења бораца рата од 1990. године из Ваљева, оцењује да удружења треба да кандидују ваљане пројекте како би добила средства из републичког буџета и да ће у томе имати сигурно више успеха као јединствена организација.

- Добро је што се коначно ствара једно удружење на нивоу Републике Србије које ће водити бригу о ветеранима рата ван Београда – прецизира Брадић, који је нагласио да је 400 бораца из Ваљева тужило Републику Србију Међународном суду због неисплаћених ратних дневница.


Коментара: 0


#
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима