Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кулина: Синдикат оптужује директора за озбиљне пропусте у раду

rss

15.02.2016. Д. Остојић

Нишки инспекторат рада је примио пријаву против директора Дома у Кулини, мр Војкана Станојевића.

Кулина: Синдикат оптужује директора за озбиљне пропусте у раду

Текст пријаве преносимо у оригиналу. Да је реч о пријави која је и званично поднета нишком управном округу потврдили су нам и у нишкој инспекцији рада, али наводе пријаве нису желели да коментаришу.

"Пријаву смо добили поштом, синдикат се наводи као подносилац пријаве. Поступак је у току. Надлежни инспектор ће извршити контролу и то је све што вам за сада могу рећи." речено нам је у Инспекцији рада.

Синдикат Дома у Кулини, директора оптужује за озбиљне малверзације у раду, за страначко запошљавање и непоштовање одлука сходно Закону о здравственом осигурању. Како бисмо били потпуно објективни према свим актерима у овој причи, у три наврата смо се обраћали руководству Дома у Кулини, као и директору мр Војкану Станојевићу. Нажалост, господин магистар Војкан Станојевић није желео да нас удостоји одговора иако је од нашег контакта прошло скоро недељу дана.

Саговорника из редова синдиката нисмо успели да нађемо, тачније нико званично није био рад да да изјаву. У незваничним разговорима нам је речено да су сви наводи из изјаве потпуно истинити, али да је у фирми таква ситуација да свако гледа да сачува свој посао, знајући да би сваки иступ у јавности могао да буде искоришћен за добијање отказа.

Алексинац Нет апелује на руководство Дома у Кулини да што пре реше ове проблеме, јер је Дом у Кулини једна јако осетљива институција, поготову ако се зна да се у њој на смештају налази преко 300 особа са сметњама у развоју.

 


# дом синдикат Алексинац.Нет Кулина инспекција Војкан Станојевић
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима