Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ругла Алексинца - пети део

rss

11.06.2021. Саша Гидра Марковић

Настављамо причу о познатим градским руглима, безброј локација, мноштво питања. Једно је сигурно питање, шта даље са овим објектима?

Ругла Алексинца - пети део

Након Трске, Малог цвета и Ветеринарске станице, импровизованог јавног WC-а, овог пута се селимо у градски парк Брђанка. Свакодневни позиви нашој редакцији од стране читалаца нас све заједно упозоравају у каквом окружењу живимо.

Ред је да се опет мало подсетимо. Почетком марта месеца 2018. године расписан је конкурс за идејно решење "Први корак" партерног уређења градског парка "Брђанка". Победу је однео петочлани тим студената Грађевиско - архитектонског факултета у Нишу. Тада је донешен закључак да ће њихови предлози бити искоришћени, а парк ће се сређивати постепено у наредним годинама.

Тако су грађани Алексинца добили бар у "сновима" терен за мини голф, кафе, летњу позорницу, фонтане, разне садржаје за децу и просторе за окупљање старијих суграђана.

За ове три године од тада сви добро знамо да смо добили "празне приче" на овој омиљеној локацији свих Алексинчана. Докле се стало са документацијом и идејним пројектом за сада немамо информације.

Оно што сигурно треба сви да се питамо у вези градског парка је: А шта ћемо са објектом у срцу Брђанке, бившом Вујићевом кафаном или дискотеком Колосеум или данашњим змијарником?

Да ли ће још увек да труне, да ли је могуће да баш никог од надлежних овај објекат не занима!?

Одговор је "Да" -  не занима никог.

Понављамо исту причу као папагаји. Није битно ко је власник локала, да ли је објекат државно или приватно власништво, битно је да сваком нормалном човеку "боде очи".


# Брђанка Саша Марковић Гидра
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима