Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Распевани септембаr у Житковцу

rss

01.10.2022. Никола Митић

Последњег дана септембра у овој години ученици и запослени у Основној школи "Вук Караџић" у Житковцу организовали су Распевани септембар 2022. у петак 30.09.2022. са почетком у 17 часова у Дому културе у Житковцу.

Распевани септембаr у Житковцу

У овом програму учествовали су ученици ове школе, Алексиначки Мешовити хор "Шуматовац" и Омладински хор Центра за културу и уметност Алексинац.

Предивно распевано поподне имали су част да отворе најмлађи чланови школског хора и то химном своје школе под диригенцијом Мише Поповића учетељем ове школе, затим су наступили Викторија Чуриловић у пратњи гитаристе Луке Алексића.

Поред песме могли смо да чујемо и звуке разних инструмената као што је кларинет, клавијатура, виолина, на кларинету композицију "вишњичица род родила" извео нам је Константин Џонић, на клавијатури композицију "скица јесени" коју је извела Петра Спасић, а на виолинама су наступиле Нађа Јанковић, Ивана Миленковић, Јелена Лазић и то песмом "Блистај, блистај, звездо мала".

Такође су наступили Алексиначки мешовити хор "Шуматовац" (Лет ит би, Људи није фер и Сија хамба) и Омладински хор Центра за културу и уметност Алексинац ( за милијон година, Девојко мала, чип трилс).

Најмлађи хор поменуте школе извео је још пар композиција (микс, музика на струју, бројалица, неки нови клинци, планета и о' Сузана).

На самом крају водитељ овог програма Јован ученик петог разреда ове школе изненадио је све присутне зато што је позвао све хорове на бину како би извели једну заједничку композицију и то "Деца су украс света".


# Житковац Вук Караџић ОШ Шуматовац хор Распевани септембар
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима