Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Прва награда за "Читалиће" по трећи пут иде у Параћин

rss

19.10.2020.

Прву награду на Међународној смотри читалаштва која се организује у Алексинцу под покровитељством општине и министарстава просвете и културе и информисања по трећи пут освојио је блог Технолошле школе из Параћина.

Фото: Фејсбук

Нажалост, због епидемиолошке ситуације, завршница „Читалића“ планирана у Алексинцу није одржана, али је прва награда пројектном тиму Технолошке школе ипак стигла у Параћин.

Првонаграђен је њихов блог „Путовања“ у чијем је стварању на различите начине учествовало више од 150 ученика и осам професора на челу са Зорицом Ивановић, професорком српског језика и књижевности. Осим радова из области књижевности, он садржи и текстове из фармације, те практичне наставе за педикире, маникире и женске фризере, што су све занимања за која се школују ђаци у Технолошкој школи.

Међународна смотра читалаштва има задатак да развија вештине читања и разумевања прочитаног, те писаног изражавања. Професорка Ивановић, која је иначе магистар филолошких наука, прошле године је са својим ђацима такође освојила прво место на „Читалићима“ за блог „Наши књижевни јунаци“, а 2018. године за блог „Вуковци“.

Осим мр Зорице Ивановић, која је „срце“ пројекта, у припреми блога који је ове године био најуспешнији учестовали су још професори Анђелка Вуковић, Милица Милетић, Каја Петровић, Валентина Милетић, Игор Ћосић, Снежана Илић и Надежда Лешјанин.

Извор


# Вожд Карађорђе ОШ Милица Милетић читалићи
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима