Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Породица Јефтић из Прћиловице живи у тешком сиромаштву

rss

30.07.2019. Aлексинац.нет

Четворо деце, са својим родитељима живе у тешком сиромаштву, а док причају о томе ипак не губе наду за бољим сутра, и верују да ће успети бар мало лепше да живе. Александра и Богдан Јефтић живе у Прћиловици у стравичним условима, несхватљивим за двасесет први век.

Породица Јефтић из Прћиловице живи у тешком сиромаштву

Живе без воде, а такође су и подстанари. Четворо малишана, Виктор (7), Јован (5), Андрија (3) и тромесечна девојчица Лара желе само да имају шта да једу, и шта да обуку. Њихови другови плачу за новим телефоном, док они плачу само зато што су гладни, и зато што немају шта да обују у хладним зимским данима.

По речима Александре, најтеже им је што немају воде, па децу купа у малој пластичној посуди углавном хладном водом која није за пиће. Воду за пиће мали Виктор сваког дана доноси са оближне градске чесме. Виктор нам такође говори да сви чувају његову малу сестру и да без обзира на тешко сиромаштво ипак покушавају да се играју и да буду срећни.

Богдан, отац деце ради само сезонске послове, јер сталан посао нема. Стари фрижидер су добили на поклон, међутим, ничему им не служи јер немају шта у њему да ставе. Најпотребније су им намирнице, млеко за Лару, храна и купатило. Наравно како то бива, по речима Викторове учитељице, он је међу најбољима у разреду. Ови малишани маштају о играчкама. Било каквим јер немају ниједну.

Убрзо се отвара жиро-рачун на коме ће сви хумани људи моћи да помогну, а док жиро рачун не стигне молим да свако да онолико хране, намирница, основних ствари без којих се не може, и пелене, јер су им оне преко потребне, па да овој деци учинимо бар мало овај сурови живот лепшим. Такође бих замолио све да поделе ову објаву како би што већи број људи могао да види. ХВАЛА УНАПРЕД.

Извор: Алекса Рајковић


# Прћиловица хуманитарна помоћ породица Јефтић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима