Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Поново 10.000 евра за кућу на селу, али само у селима где има амбуланте, школе или поште

rss

23.02.2022. Југмедиа

Министарство за бригу о селу расписало је нови јавни конкурс за доделу средстава за куповину сеоске куће са окућницом, а рок за подношење пријаве је 21. новембар. Максимални износ бесповратних средстава предвиђен за куповину сеоске куће са окућницом износи 1,2 милиона динара, а у конкурсу су дати услови за купце и за продавце.

Фото: архива

Купци кућа на селу не могу бити старији од 45 гопдина И морају имати српко државчјанство, затим, да нису власници или сувласници некретнина и да нису у поступку одобравања кредита за куповину и адаптацију некретнина, да нису осуђивани. Они који добију средства не могу да продају кућу у периоду од десет година од дана закључења уговора. На конкурс могу да се пријаве супружници или  ванбрачни партнери, самохрани родитељи, као и млади пољопривредници.

Сеоска кућа са окућницом може да се налази на територији свих насељених места Србије, осим у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

Критеријуми и за куће

Да би за сеоску кућу уопште могло да се конкурише потребно је да она испуњава основне услове за живот и становање, као и да се налази у селу у којем постоји бар један од објеката јавне службе или услуга (здравствена амбуланта, пошта, школа, станица превоза итд.).

Такође је битно да је уписана у катастар на име продавца, и да је непокретност, као и сви пратећи објекти, изграђена у складу са прописима. Последњи услов је да јој је цена у границама тржишне вредности и да кућа и помоћни објекти нису предмет судског спора.

Обавезна документа које морате да доставите у пријави, као и сам образац пријаве се могу пронаћи у документу Програма објављеном на сајту ресорног министарства за бригу о селу.

Извор


# конкурс село кућа
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима